Nemzeti Dobogó: dráma- és színházpedagógiai tréninget tart a kecskeméti teátrum

2023. 01. 17., 16:31
Dráma- és színházpedagógiai tréninget tart január 21-én a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház. Az egy napos alkalmat színjátszócsoport-vezetők, drámapedagógusok részére hirdették meg. A Nemzeti Dobogó című tréning célja a drámajátékot alkalmazó, rendezői feladatokat ellátó pedagógusok munkájának támogatása.

Dráma- és színházpedagógiai tréninget tart január 21-én a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház. Az egy napos alkalmat színjátszócsoport-vezetők, drámapedagógusok részére hirdették meg.

– Mindenképpen drámapedagógusokat várunk erre az alkalomra. Olyanokat, akik vagy az iskolai műsorok szerkesztésében vesznek részt, vagy színjátszó csoportokat, drámaszakkört vezetnek. Számukra nem ismeretlen ez a terep, számukra kínálunk plusz tudást
— emelte ki Tóth Kata, a teátrum dramaturgja.

Mint elmondta, a tréning célja a tanórai keretek között vagy szakkör formájában a drámajátékot alkalmazó, rendezői feladatokat ellátó pedagógusok munkájának segítése különböző színházi eszközökkel. A Nemzeti Dobogó műhelye egy évvel ezelőtt alakult meg a fiatalok számára, ebben az évben pedig sikerült megszervezniük a pedagógusoknak szóló egy napos tréninget is, amelyre nemcsak Kecskemétről, hanem Bajáról és Győrből is érkeznek.

A tréning 5x45 perces lesz, és a karakterépítés, a beszéd, a testtudat és a dramaturgiai gyakorlatok kapnak főszerepet. A tréningen szakmai vezetőként részt vesz a színházból Bori Réka, Fazakas Géza, Jankovics Anna, Märcz Fruzsina színművész, valamint Tóth Kata dramaturg, dráma-és színházpedagógus. Az egy napos alkalom után pedig szeretnének az utógondozásra is időt fordítani.

A teljes beszélgetés a Múzsa című kulturális magazinműsor mai adásában lesz látható este 8 órakor a Kecskeméti Televízió műsorán: