Nemzetközi siker a színházban

2023. 09. 05., 19:38
A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház énekkari művésze, Németh-Nagy Johanna nemzetközi sikert ért el a Bánk bán című opera egyik áriájával. Az operaművész a Medici Nemzetközi Énekversenyen harmadik helyezést ért el.

Nemzetközi sikert tudhat magáénak Németh-Nagy Johanna, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházoperaének-művésze. Az énekkari művész a Medici Nemzetközi Énekversenyen harmadik helyezést ért el, oklevelét augusztus 30-án vehette át. Németh-Nagy Johanna a 2022/23-as évadban bemutatott Bánk bán című opera-keresztmetszet Melindájának egyik áriájával nevezett a versenyre.A díj kapcsán a művésszel Kriskó János kollégánk készített beszélgetést.

– Különböző nyelveken kellett ezeket a pályamunkákat beküldeni. Nekem Melindára is esett a választásom, ugyanis úgy éreztem, hogy az ő áriájában teljes mértékben meg tudom mutatni azt a technikai és színész tudást, amivel jelenleg rendelkezem.
— nyilatkozta a művésznő.

Németh-Nagy Johanna ezt a szerepet tartja élete egyik legmeghatározóbb szerepének, ráadásul kedvenc áriáját, az "Ölj meg engem Bánk..." kezdetűt énekelhette el. Az énekverseny online zajlott, aminek létrejöttében nagy szerepet játszott covid időszaka.

A Németh-Nagy Johannával készült teljes beszélgetés a mai Hírórát követően Múzsa magazinban lesz látható.