Neumann János - Az ember a jövőből - könyvbemutó a CAMPUS-on

2023. 03. 09., 14:48
Neumann János születésének 120. évfordulója alkalmából a kecskeméti Neumann János Egyetem és a fenntartó Neumann János Egyetemért Alapítvány januárban indította el Neumann 2023 programsorozatát. Ehhez csatlakozva ma könyvbemutatót tartottak az egyetem CAMPUS–án. A Neumann János - Az ember a jövőből című könyv a magyar zseni pályáján kalauzolja végig az olvasót.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 20 képet tartalmaz

Neumann János élete kész regény. Eredményei mind a mai napig korszerűek, évről évre egyre hátborzongatóbban. Ananyo Bhattacharya, Neumann János - Az ember a jövőből című könyve a magyar zseni pályáján kalauzolja végig az olvasót, alaposan elmélyedve Neumann egyes kutatási területeinek részleteiben. A könyvet az indiai származású szerző mutatta be ma az egyetem CAMPUS-ÁN.

Azok számára is érdekes olvasmány lehet, akik egyszerűen egy kivételes elme életútját, karakterét, dilemmáit és gondolkodását szeretnék megismerni. A könyvbemutatón Csizmadia Norbert, a Neumann János Egyetemért Alapítvány elnöke elmondta: az egyetem épületei között épülő összekötő híd is és a most, magyar nyelven megjelent könyv is a múltat a jövővel köti össze. Ismertette: a könyvet eredeti nyelvén 2022-ben mutatták be az Oxfordi Egyetemen, nagy öröm, hogy ma a szerző itt Kecskeméten, a Neumann nevét viselő egyetemen ismerteti alkotását.

A könyv magyar nyelvű kiadását az Open Books Kiadó vállalta. Halmos Ádám, alapító a bemutatón elmondta: a kiadó megpróbál kiállni Neumann ügye mellett. Szeretnének részesévé válni a Neumann-kultusz megteremtésének.

A könyvbemutató szervesen kapcsolódik a Neumann János születésének 120 éves évfordulója alkalmából meghirdetett Neumann 2023 programsorozathoz. A kecskeméti egyetem névadója előtt tisztelegve 36 nagyszabású programot szervez a programév keretében. Tudományos konferenciák, tanulmányi versenyek mellett kulturális programokkal, kiállításokkal hívják fel a figyelmet Neumann János szellemi, tudományos munkájára.