Nevet kapott a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola sportcsarnoka

2022. 12. 20., 13:55
Mától a Györfi Pál nevet viseli a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola sportcsarnoka. Györfi Pál, az intézmény igazgatója volt, az ő nevéhez fűződik az sportcsarnok létrehozása, valamint a kecskeméti kézilabda fellendítése. A névadó ünnepséget ma délelőtt tartották az intézményben.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 20 képet tartalmaz

Névadó ünnepségen jelentették be, hogy a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola sportcsarnokát mostantól, Györfi Pál Sportcsarnoknak hívják. Az elnevezést a Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Köre, a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség, valamint Fáriné Boros Erika igazgatónő kezdeményezte.

A Kecskeméti TE korábbi női bajnokcsapata egy dallal emlékezett meg volt edzőjükről, Györfi Pálról, aki a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola igazgatója volt. Az ő nevéhez fűződik az iskola sportcsarnokának létrehozása, valamint a kecskeméti kézilabda fellendítése is. Györfi Pál munkájának elismeréseként, róla nevezték el az iskola csarnokát.

A sportcsarnok 40 éve szolgálja a verseny- és az iskolai sportot, valamint döntő részben a kézilabda bázisiskolája lett. Ezt dr. Bodóczky László, a Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Körének elnöke mondta ma (kedd) délelőtt a csarnokban.

- Györfi Pálnak a sport területén végzett áldozatos munkája során kirajzolódott sokoldalúsága, elhivatottsága az olimpiai eszme iránt, valamint rendkívül jó szervezőtevékenysége. A sportbeli nevelés megújítása alapján vallotta, hogy a sport nem cél, hanem eszköz a nevelés érdekében – emelte ki dr. Bodóczky László.

Az elnök azt is hangsúlyozta, Györfi Pál az emberi értéket akarta a felszínre hozni.

- Minden sportágban támogatta a tehetséges sportolókat. Pályája alatt rendkívüli tehetségeket fedezett fel edzőként, és elősegítette további fejlődésüket. A sporthoz való szeretetének köszönhető, számtalan diák tanulta meg a kézilabda alapjait, többen közülük a II. Rákóczi Ferenc iskolában szerezték meg azokat – emlékezett vissza dr. Bodóczky László.

Járdi Ádám, a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség elnöke elmondta, kevés olyan létesítmény van a megyében és az országban, ami a kézilabdáért sokat tett személyről kapta a nevét.

- Vannak olyan tények a múltban, amiket nem lehet semmisnek venni. Tény az, hogy 1972-ben, az első NBII-be jutott kecskeméti női csapatnak Györfi Pál volt az edzője. Tény az, hogy az iskola első igazgatója Györfi Pál volt. Tény az, hogy ez a sportcsarnok a kézilabdának épült. És tény az, hogy a mai naptól ez a sportcsarnok, Györfi Pál nevét viseli – hangsúlyozta Járdi Ádám.

Györfi Pál sajnos nem tudott részt venni az eseményen, ezért a díszoklevelet két lánya vette át.