Női kézilabda: hengerelt a Loki Kecskeméten

2023. 01. 13., 22:03
Egészen biztosan lesz jobb mérkőzése idén a Kecskemétnek; úgy tűnt, a KNKSE még nem heverte ki a sérülések, távozó játékosok okozta sokkot. A DVSC U19 elleni találkozón szinte semmi nem működött hazai oldalon, így a Debrecen győzelme – ilyen különbséggel is – megérdemelt volt.

Porobic Zita góljával magához ragadta a vezetést a Kecskemét, a Loki egyenlítő találata után Berkes-Kaiser még visszaszerezte az előnyt a hazaiak számára, ezt követően azonban öt perc kecskeméti gólcsend következett, a Debrecen pedig szépen lassan ellépett ellenfelétől. Sok hibával játszott a Kecskemét, így a vendégek a félidő derekán hatgólos előnyben voltak – Mátrai edző ekkor már másodszor rendelte magához tanítványait (6-12). Támadásban szinte semmi nem sikerült a Kecskemétnek, öt perccel a játékrész vége előtt már 11 találattal vezetett a fiatal DVSC (8-19), és ezen a szünetig nem tudtak kozmetikázni a házigazdák (9-20).

A második játékrészben folytatódott a Kecskemét vesszőfutása, a 40. percig hazai oldalon csupán két gól született Berkes-Kaiser és Megyesi jóvoltából, míg a Debrecen nyolcnál járt (11-28), így a lefújásig gyakorlatilag a különbség mértéke volt kérdéses. Az 51. percben húsz góllal vezetett a Loki (14-34), ebből a találkozó végére egyet le tudott faragni a KNKSE (17-36).

Mátrai Péter vezetőedző (KNKSE): « Gratulálok a Debrecennek, 60 percig uralták a mérkőzést; sanszunk sem volt felzárkózni. A tabellán elfoglalt helyezésük nem tükrözi a valós játéktudásukat. Mi enerváltan kezdtük a mérkőzést, sajnos nem tudtunk ugyanazzal a dinamikával játszani, mint legutóbb a PEAC otthonában. Voltak szép megoldásaink, törekszünk a hibáink kijavítására. Hosszú még a bajnokság, lesznek szorosabb mérkőzéseink is. »

Kecskeméti NKSE – DVSC SCHAEFFLER U19  17 – 36 (9 - 20)

Női kézilabda NB I/B, 14. forduló

2023. január 13. péntek

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Vezette: Gál, Ludvig

A KNKSE góllövői: Berkes-Kaiser 7(3), Bugnó 2, Csorba 1, Porobic 2, Moharos 1, Megyesi 4.

A DVSC U19 góllövői: Bákonyi 1, Helm 5, Csernyánszki 3(1), Bacenková 1, Panyi 6, Kiss M. 1, Ináncsi 1, Rácz 1, Kelemen 4, Lakatos 5, Kostyó 2, Makó 2, Kiss Cs. 3, Nagy N. 1.

Kiállítások: 4 perc ill. 2 perc

Hétméteresek: 3/3 ill. 1/1