Nőnek lenni jó! - 10. születésnapját ünnepelte a konferencia

2024. 04. 08., 18:42
A TE DÖNTÉSED! Ez volt a mottója az immár 17. alkalommal megrendezett Nőnek lenni jó! konferenciának. A 10 éves születésnapját ünneplő rendezvény, melynek ismét a Four Points by Sheraton adott otthont, rendkívül színvonalas előadásokkal és kerekasztal beszélgetésekkel várta az érdeklődőket.
A galéria 9 képet tartalmaz

Immár 17. alkalommal nyitotta meg kapuit a hölgyek és kisérőik előtt a ma már országos hírű Nőnek lenni jó! konferencia a Sheratonban. A rendezvény szervezői, Csatos Erika és Csatos János, az Álomjövő Tanácsadó Iroda vezetői, 10 évvel ezelőtt mertek nagyot álmodni. Hoztak egy döntést, mert elhitték, hogy Kecskemét megérdemel egy női konferenciát.

– Azt gondolom, hogy ebben a felgyorsult világban nap mint nap kell döntéseket hoznunk. Néha azt érezzük, hogy súlyos döntéseket kell meghozni az életünkkel kapcsolatban. Ebből adódóan nagyon gyakran halogatunk, esetleg teljes mértékben döntésképtelenné válunk és ezzel lemondunk az álmainkról. Ez a konferencia előadóink sikerein keresztül mutatja meg, hogy milyen fontos az, ha életünk döntése elénk kerül, akkor vágjunk bele és menjünk az álmaink után
— hangsúlyozta Csatos Erika, a konferencia főszervezője. 

A 10 éves konferencia napjainkra országos hírűvé nőtte ki magát és neves előadókat vonultatott fel a jubileumi évben. Az esemény fő támogatója, Héjja János vállalkozó kezdte meg a konferenciát „Előttem az utódom” címmel. Végh Janka 16 éves volt, mikor a Generációk témájú konferencián jelen volt, most 22 éves és arról beszélt, hogy az elmúlt 6 évben milyen döntéseket hozott meg.

Homola Anett, Pázmány Patrícia, Petróczi Réka és Szabó Éva előző konferenciák előadói elmesélték egy kerekasztal beszélgetés alatt, hogy mi történt velük az elmúlt 10 évben a döntéseik mentén. Iglódi Csaba, A Dreher család történetéről szóló könyv írója arról tartott előadást, hogy milyen párhuzamot vonhatunk a Dreher család és saját családunk életével kapcsolatban.

Barta Viktória Zanzibárról érkezett a rendezvényre, hogy elmesélje hogyan alapított ott egy utazási irodát és kezdett el egy új életet. Dr. Gyuris Márta jogász abba avatta be a jelenlévőket, hogy változtatott életén az, hogy az általa meghozott döntés alapján már nem non-stop végzi munkáját, mégis volt ideje egy vállalkozást elindítani.

Pál Feri atya a „Belső béke viharos időkben” címet adta előadásának. Frankó-Csuba Dea jövőkutató a Fülöp-szigetekről küldött videoban mutatta meg, milyen fontos döntéseket hozhatunk meg a jövőnkkel kapcsolatban. Patakfalvi Réka a harmóniát emelte beszámolója központjába, Varga Tamás kétszeres olimpia bajnok vízilabdázó pedig a jó és rossz döntéseiről beszélt a hallgatóságnak.

Szilágyi Gábor és Szente Mónika egészség témában a longevity-ről tartottak előadást. Kende-Hofherr Krisztina, záró előadása „Csak azértis” címmel igazán méltó lezárása volt a konferenciának. 

Már a jubiláló konferencia kezdete előtt megtudakoltuk mi az a plusz, ami a mai esemény ünnepi fényét emelheti.

– Olyan előadói gárdát vonultattunk fel, ami bármelyik konferenciának dicséretére válna, emellett visszaemlékezések színesítették a rendezvényt. Bemutattuk első előadóinkat is, de  néhány konferencia kisfilmet is levetítettünk közönségünket 
— árulta el Csatos Erika.

A jegybevételekből az elmúlt évek során közel 12 millió forinttal támogattak gyermekekkel és nőkkel kapcsolatos alapítványokat, jótékony ügyeket.

Az inspiráció és a jótékonyság kéz a kézben járnak, a mai konferenciával együtt már 16,5 millió forintra emelkedett a jótékony célokra fordított összeg – mondta el a főszervező. Hozzátette azt is, ebben az évben az Élethinta Alapítványt, a Hajnalcsillag Tanodát és az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítványt támogatják.