OlWASSunk együtt Wass Albert műveiből szombaton a Katona József Könyvtárban!

2024. 02. 21., 14:19
Tizenhetedik éve rendezik meg az OlWASSunk együtt című rendezvényt, azzal a céllal, hogy az erdélyi magyar irodalom egyik kiemelkedő szerzője, Wass Albert ne merüljön feledésbe. A kezdeményezéshez Kecskemét is évről évre csatlakozik.

Idén is felolvasást szerveznek Wass Albert erdélyi születésű magyar író, költő elbeszélő alkotásaiból, melyhez számos helyszín csatlakozik Kárpát-medence szerte.

Az OlWASSunk együtt című rendezvényen Wass Albert tiszteletére a magyarlakta területeken – immár tizenhetedik éve – egy időben, településenként egy helyszínen olvasnak fel 5-10 perces részleteket az író műveiből. A rendezvényt Kecskeméten a Hírös Rovókör, a Hírös OlWASSókör, a HÍRÖS MAG és a Katona József Könyvtár szervezi meg.

A hétórás felolvasásra az erdélyi magyar irodalom kedvelőit, Wass Albert tisztelőit, a Wass-művekből is áradó szellemiség követőit, a míves magyar verset és prózát értékelő, magyar dallamokat kedvelő, nyitott szívű és fülű érdeklődő kecskemétieket várják a Katona József Könyvtárban, február 24-én 10-től 17 óráig.

Kapcsolódó cikk