Országos Additív Tudományos Konferencia és Workshop az egyetemen

2023. 09. 15., 16:53
Első alkalommal került megrendezésre a Neumann János Egyetem CAMPUS-án az Országos Additív Tudományos Konferencia és Workshop a mai napon. A cél, hogy a résztvevők megismerjék az új technológiákat, valamint összehozzák a hallgatókat a szakmával.

Első alkalommal került megrendezésre a Neumann János Egyetem CAMPUS-án az Országos Additív Tudományos Konferencia és Workshop. A mai rendezvényt a Neumann Emlékév 2023 programsorozat keretében szervezték meg. A szakmai rendezvényt hagyományteremtő szándékkal hozták létre az egyetem munkatársai.

- Szeretnénk közel hozni egymáshoz, nemcsak a szakmát, nemcsak a technológiai fejlesztéseket, a gyártókat, hanem a tudósokat, a kutatókat és természetesen a hallgatóinkat is. Első kézből értesülhetnek a legújabb eredményekről, átláthatják, megtapasztalhatják, hogy milyen széleskörű alkalmazási lehetősége van egy ilyen új technológiának. Szeretnénk, ha az oktatási folyamatainkba is betudna épülni ez a fajta innováció, ez a fajta tudás, mivel az a célunk, hogy minél inkább versenyképes tudást tudjunk biztosítani a hallgatók számára.
— fogalmazott nyitóbeszédében Dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora.

Itt nemcsak a gyártók, a technológia, hanem a tudomány és a hallgatók is találkozhattak a legújabb innovációkkal, eredményekkel, mondta el az eseményen Dr. Fülöp Tamás. A rektor elmondta a rendezvény jól illeszkedik az egyetem profiljához, az anyagtechnológiai kutatásokhoz és a gyakorlatorientált képzésükhöz is.

- Az additív technológia napjainkban egyre inkább megjelenik a mindennapokban. 3D nyomtatót, akár bármelyik szupermarketben lehet kapni, bár azok nem azok a nyomtatók, amiket mi a tudományban szoktunk használni. Mindenféleképpen szerettük volna a közönséggel megosztani azt, hogy a tudomány milyen nyomtatási technológiát alkalmaz, valamint milyen kutatási területek vannak a 3D nyomtatás területén belül. Ennek mi sem lenne jobb alkalma mintegy ilyen konferencia
— mondta dr. Kovács Zsolt Ferenc, a Neumann János Egyetem tudományos rektor helyettese, a konferencia elnöke.

Az egyetem szakemberei azért is büszkék a mai konferenciára, mert Magyarországon először sikerült megszervezniük egy additív technológiákra összpontosító rendezvényt, ahol mind az egyetem, mind az ipar jelen van - mondta el Dr. Kovács Zsolt Ferenc, tudományos rektor helyettes. A konferencián hazai és nemzetközi előadók is szerepeltek, valamint az érdeklődők egész nap workshopokon vehettek részt. A szervezők bíznak abban, hogy az Additív Tudományos Konferenciát és Workshopot minden évben megtudják rendezni.