Országos döntőbe jutott a Mercedes Kosárlabda Akadémia serdülő csapata

2023. 05. 09., 09:09
Az országos A döntőbe jutott a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia fiú serdülő A csapata, ahol a legjobb nyolc csapattal játszik a korosztályos bajnoki címért. A nyolc csapat részvételével zajló döntőt május 18-a és 21-e között Pécsett rendezik. A Bindics Gábor és ifj. Kégel Tamás edzők által felkészített csapat kemény edzésekkel készül a megmérettetésre.

Bindics Gábor szerint az elmúlt év nyarán a serdülőbe felkerült játékosok kitűnő képzést kaptak a Mercedes Kosárlabda Akadémia legfiatalabb korosztályait felkészítő edzőktől.

– Amikor átvettük az U14-es korosztály edzéseinek az irányítását, edzőtársammal, ifj. Kégel Tamással komoly fantáziát láttunk ebben a csapatban. Nagyon jó alapokkal, jó testi adottságokkal rendelkeznek a fiúk, ezért az elmúlt év augusztusában azt tűztük ki célul, hogy az ország legjobb nyolc csapata közé akarunk kerülni. Ennek rendeltük alá a csapat felkészítését, a kondicionális erősítést, a technikai elemek gyakorlását, a játékosok mentális felkészítését. A fiúk egész évben kimagasló edzésmunkát végeztek, nem volt edzéskihagyás, látszott a motiváció minden edzésen és mérkőzésen. Természetesen ennek meg is lett az eredménye. Az induláskor a felsőházba szerettünk volna kerülni, de kiélezett küzdelemben, egy ponttal csúsztunk le. A középházban játszottuk végig a bajnokság egyik felét, ahol nagyarányú győzelmeket arattunk. Edzőmérkőzéseken viszont erős ellenfelekkel játszva sikerült a csapatépítésben előre lépni. Végül a felsőházba jutást a Szombathely és a Vasas csapatai ellen aratott győzelmekkel vívtuk ki. A döntőbe került csapatok megközelítőleg azonos erőt képviselnek, ezért bármi előfordulhat, hiszen a pillanatnyi forma alapvetően befolyásolhatja egy mérkőzés eredményét. A csoportmérkőzéseken az fog dönteni, hogy melyik gárda koncentráltabb, ki hibázik kevesebbet. Apró nüánszokon fog eldőlni az, hogy melyik csapatok játszák majd a döntőt. Mi a Miskolc, a MAFC és a Kaposvár ellen fogunk a csoportkörben játszani. Mindegyiket vertük már meg és mindegyiktől kaptunk már ki. Az önmagunkkal szembeni elvárás, hogy dobogón végezzünk – értékelte a csapat eddigi teljesítményét az edző.

Ifj. Kégel Tamás szerint a tavaly augusztusban kitűzött cél, az országos döntőbe kerülés a bajnokság során egyre jobban realizálódott, sőt volt a bajnokságnak olyan időszaka, hogy még bátrabb álmokat szövögettek.

– Minden szegmensben lépett előre a csapat, amely azért nem látványos, mert az ellenfelek is top akadémiák és top egyesületek csapatai, ahol szintén jó munka folyik – fűzte hozzá.

A döntőbe jutást kiharcoló játékosok: Bánhegyi Barnabás, Brassai Zalán, Csipak Gergő, Fekete Balázs, Gömöri Ádám, Gyorsa-Deli Kornél, Hajkó Bálint, Kecskeméti Csongor, Kecskeméti Richárd, Kovács Levente, Nagy Balázs, Németh Zoltán, Ocskai Olivér, Szakonyi Marcell, Uhrin Mihály.