Összeszedtük, hol lehet kivetítőn nézni a foci Eb-t Kecskeméten

2024. 06. 12., 16:55
Pénteken kezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság. Kecskeméten több helyszínen óriáskivetítőn lehet majd nézni a meccseket kültéren és beltéren egyaránt. Összeszedtük, hova érdemes menni, ha nagyobb társasággal szeretnénk szurkolni.

Két nap múlva kezdődik a 2024-es foci-Eb. Pénteken Németország és Skócia lép először pályára, szombaton pedig már a magyar csapatnak is szurkolhatunk, akik Svájc ellen játszanak majd délután 15:00 órától.

Kecskeméten több helyszínen is készülnek kivetítőkkel a focirajongóknak, ha valaki nagyobb társaságban szeretné nézni a meccseket.

Úgy gondoltuk, hogy az Eb-t mi sem hagyhatjuk ki, és hogy idén nyáron nálunk legyen a labda, így a város legnagyobb kivetítőjével készülünk a Hírös Agóra Kulturális Központ szervezésében, ugyanis megvalósul a foci Eb piknik, hiszen igazi piknikhangulattal készülünk
— mondta Puha Éva, a Hírös Agóra kommunikációs vezetője.

A Hírös Agóra szervezésében szinte az egész Deák tér be lesz építve. A Nagytemplom mögött egy 6,5x3,5 méteres óriáskivetítő lesz, ami mellé már épülnek a vendéglátóegységek. Két hete pedig egy úgynevezett HA-dómot húztak fel az Agóra elé, ami eddig a szivárvány színeiben pompázott, most pedig az installáció magára öltötte végső ruháját.

Fekete-fehér ugyebár a focilabda, illetve a Hírös Agóra logója is ezekben a színekben pompázik. A lila színt azért kapta, mert a KTE a fő támogatónk, ők kint lesznek az eseményen is, sokszor szurkolhatunk majd a játékosokkal együtt is. Végül megkapta a magyar zászló színeit is, a piros-fehér-zöldet, így öltözött át a HA-dóm
— magyarázta Puha Éva.

Az egyik KTE-focista, Horváth Krisztofer biztosan nem lesz itt az Eb-pikniken, ő ugyanis már megérkezett Németországba a magyar válogatottal. Az írek és az izraeliek elleni felkészülési meccseket kisebb sérülés miatt kihagyó játékos a remények szerint szombaton már pályára is lép.

Kecskeméten több helyszínen is várják a szurkolni vágyókat. Az Ápoló Klubban egy közel 25 négyzetméteres, hatalmas kivetítővel, külön Eb-menüsorral, valamint egy olyan pecsétgyűjtő játékkal kedveskednek a látogatóknak, amivel ingyen sört nyerhetnek. Két évvel ezelőtt is nagyon jó hangulat volt itt a Vb idején.

A Sheraton Hotelben idén három helyszínen készülnek kivetítőkkel, ide inkább a kisebb társaságokat várják. A Beszélő Köntösben pedig már felkészültek a teltházra. Rossz idő esetén itt beltéri projektoron lehet nézni a játékot.

A Beszélő Köntös rendelkezik egy 3,5 méteres projektorral, ami a belső helyiségünket teljes egészében lefedi, illetve még kint az utcán a teraszhelyiségünkben szeretnénk 2-3 tévét elhelyezni.
— mondta Hódi Gergő, a Beszélő Köntös tulajdonosa.

A 2024-es labdarúgó Eb egy hónapig, június 14-től július 14-ig tart.