Öt kategóriában harminc diák kapott elismerést a megyei fizikaversenyen

2023. 04. 28., 16:15
Öt kategóriában harminc középiskolás diák kapott elismerést ma Kecskeméten a Szakács Jenő Bács-Kiskun Megyei Fizikaverseny eredményhirdetésén. Az idén első alkalommal osztották ki a Neumann Jánosról elnevezett különdíjat, melyet dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora adott át.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 12 képet tartalmaz

Huszonkettedik alkalommal rendezték meg a Szakács Jenő Bács-Kiskun Megyei Fizikaversenyt. Az ünnepélyes eredményhirdetésnek ma adott otthont a Neumann János Egyetem. A fiatalokhoz először dr. Kovács Lóránt, a GAMF Műszaki és Informatikai Kar dékánja szólt. Mint mondta, a tanulás során többször érik az embert átütő erejű élmények, amik továbblendítik és új erőt adnak számára.

Szittyai István, az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Bács-Kiskun megyei csoportjának elnöke beszélt a társulat történetéről, feladatáról, működéséről. Sáró Péter, az Eötvös Loránd Fizikai Társulat megyei csoportjának titkára elmondta: a Szakács Jenő Fizikaverseny az egyik legrégebbi megyei szervezésű megmérettetés.

Első alkalommal osztották ki a Neumann János-különdíjat, melyet a Neumann János Egyetem rektora adott át. Dr. Fülöp Tamás az eseményen elmondta: az idei év különleges, mert Neumann János születésének 120. évfordulóját ünnepeljük. Méltó módon emlékezni pedig úgy lehet, ha vannak olyan kiváló tehetséges fiatalok, akik ezt a tudományt és diszciplínát művelik és viszik tovább ennek a hagyományát és jó hírét.

A kulturális műsor után szakmai előadást tartott dr. Czirják Attila, a Szegedi Tudományegyetem egyetemi docense. Végül pedig átadták a díjakat a legkiválóbb versenyzőknek. Idén öt kategóriában harminc középiskolás diák kapott elismerést.