Ötszáz munkalehetőséget kínáltak az állásbörzén

2023. 05. 12., 14:43
Huszonegy cég képviseltette magát az állásbörzén, amit a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási osztálya rendezett a Klapka utcán. A kiállító munkáltatók több mint 500 munkalehetőséget kínáltak az álláskeresőknek a nehézipartól a vendéglátáson át az autóiparig. A rendezvényen a Kecskeméti Szakképzési Centrum felnőttképzési ajánlatai is megtalálhatóak voltak.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 20 képet tartalmaz

Már kezdés előtt hosszú sorok várakoztak a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Klapka utcai foglalkoztatási osztályán. A mai napon rendezték meg ugyanis 27 alkalommal állásbörzéjüket. 21 kiállító, 18 cég képviseltette magát az eseményen. Az állásbörze megnyitóján Gaál József, alpolgármester, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke hangsúlyozta, az általuk ismert fejlesztések révén 5000-nél több munkahely jön létre.

– Kecskemét újra az álláskeresők paradicsomává válik. Jelenleg a 21 itt lévő kiállító vállalat több mint 500 munkahelyet kínál, és ez korántsem a teljes kecskeméti paletta. Emellett több ezer munkahely fog létrejönni a következő néhány évben Kecskeméten
— hangsúlyozta Gaál József alpolgármester.

– Kecskemét újra az álláskeresők paradicsomává válik rövidesen. Jelenleg a 21 itt lévő kiállító vállalat több mint 500 munkahelyet kínál, és ez korántsem a teljes kecskeméti kínálat. Emellett több ezer munkahely fog létrejönni a következő néhány évben Kecskeméten -

Mint elhangzott, Kecskeméten 3 százalék az álláskeresők aránya. A kormányzat kitűzte célul, hogy az inaktív embereket bevezessék a munkaerőpiacra. Kollár Péter, a Bács-Kiskun vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztályának vezetője kiemelte, hogy az elmúlt 10 évben folyamatosan csökken a regisztrált álláskeresők száma. Fontos, hogy minél többen és minél gyorsabban el tudjanak helyezkedni.

– A rendezvény célja, hogy színteret biztosítsunk mind az álláskeresők, mind a munkáltatók részére. Itt egyszerre több munkáltatóval, több céggel tudnak találkozni az az álláskeresők, akik munkát keresnek vagy éppen munkahelyet szeretnnek váltani - emelte ki Tóthné Szappanos Anikó, a Kecskeméti Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály vezetője.

Idén 3400 munkakeresőnek küldtek ki meghívást. A rendezvényen 21 cég képviseltette magát, az autóipartól egészen a rendőrségig. A Kecskeméti Szakképzési Centrum felnőttképzési ajánlatai közül is válogathattak az érdeklődők, hiszen az első két szakma ingyenesen elvégezhető. A Bács Kiskun Megyei Kormányhivatal 27. éve rendezi meg az állásbörzét, ahol a munkáltatók és a munkavállalók közvetlenül találkozhatnak egymással.