Ötvenöt fiatal teljesít strand police szolgálatot a fürdőben és a strandon

2023. 07. 07., 18:30
Folytatódik a strand police program a Kecskeméti Fürdőben és a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban. A fiatalok idén is gondoskodnak a biztonságról a fürdőben és a strandon. A résztvevő diákok közösségi szolgálat keretében vállalnak bűnmegelőzési feladatokat.

Az idei évben is folytatódik az immáron 10 éves hagyomány, azaz a strand police program a Kecskeméti Fürdőben és a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban, ahol a diákok közösségi szolgálatban vesznek részt és bűnmegelőzési feladatokat látnak el. Emellett ellenőrzik a parkolókat is. Idén 55 fiatal teljesít közösségi szolgálatot július 3-tól augusztus 18-ig.

Fontos, hogy a diákok nem avatkozhatnak be bűncselekmény esetén, hanem értesítik a rendőrséget - nyilatkozta Gál Zsombor, a Hírös Sport Nonprofit Kft. marketing munkatársa.

A cél az lenne, hogy a fiatalok nyári szolgálatot tudjanak teljesíteni egy kellemes nyári környezetben. A legfontosabb emellett a megelőzés, hogy minden bűnesetet megelőzzenek, anélkül, hogy beavatkoznának
— magyarázta Gál Zsombor.

A szolgálatban lévő diákokat egy rendőrségi iskolaőr is kíséri, ami szintén a bűnmegelőzést szolgálja. A fiatalok felkészítést kapnak a szolgálatra, beleértve a személy- és vagyonvédelmi, prevenciós és jogi információkat, valamint részt vesznek tűz- és munkavédelmi oktatáson is. A cél az, hogy a vendégek zavartalanul élvezhessék a pihenést a strandon és a fürdőben.

A diákok 5 órás váltásokban járőröznek fehér pólóban és strand police-os sapkában.