Parázs hangulatú meccset nyert meg hazai pályán a KTE-Piroska Szörp

2023. 02. 11., 21:36
A sereghajtó Salgótarjánt fogadta odahaza a KTE-Piroska Szörp a férfi kézilabda NB I/B 17. fordulójában. A találkozó 40. percéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám a meccs utolsó harmadában a Kecskemét ellépett ellenfelétől és öt góllal győzött (32–27).

Mindkét csapat számára nagyon fontos volt ez az összecsapás, ugyanis a forduló előtt a KTE 9 ponttal a 13. helyen állt, míg a Salgótarján 8 egységgel az utolsó pozícióból próbált meg előre lépni. Ehhez mérten már az első percekben látszódott, hogy szoros meccsre van kilátás. Kalmár góljával szerzett vezetést a Kecskemét, majd Csuzi egymás után kétszer is betalált, de minden hazai találtra jött vendég válasz. Tóth Norbert együttese a 8. percben lépett el először két góllal, de a Strandépítők csapata rögtön egalizálni tudott. Sőt, Csontos és Csuka találataival a vezetést is átvették a salgótarjániak. Szinte végig fej-fej mellett haladtak a felek a gólszerzéssel. A 18. és a 24. perc között három kétperces kiállítást is megítéltek a játékvezetők a hírös városiaknak, míg az első félidőben összesen kilencszer küldtek ki játékost a bírók (5-4-es megosztásban), ez is jól mutatta, milyen feszült hangulatban zajlott a csata. 17 másodperccel az első játékrész vége előtt kettővel vezettek a kecskemétiek, azonban kaotikus módon még a dudaszó előtt egyenlített a Salgótarján, így 16-16-tal vonultak szünetre a csapatok.

Nagyon rosszul kezdődött a második felvonás a KTE számára; Hunyadit piros lappal kizárták, míg a Salgótarján 4-0-s rohanással kezdett. Tóth Norbert így 16-20-nál időt kért, ami nyerő húzásnak bizonyult. A következő hat percet 6-1-re nyerte a Kecskemét, ebben a periódusban Szakály és Horváth Andor is kétszer volt eredményes és a 42. percben 22-21-re már a házigazda vezetett. Bár ekkor még egyenlíteni tudtak a nógrádiak, mégis komoly hullámvölgybe kerültek, mind védekezésben, mind támadásban. A 43. és a 49. perc között ezúttal a salgótarjániak kaptak három kétpercest. A záró tíz percre már ötgólos hazai fórral fordultak a csapatok, és innen már nem volt visszaút a vendégeknek. A különbség megmaradt, a végeredmény 32-27 lett.

Tóth Norbert (KTE-Piroska Szörp):Azt kaptuk ettől a meccstől, amit vártunk. Nagyon kemény csata volt, amelyből a végén mi jöttünk ki jobban. A második félidő első öt percében volt egy rövidzárlatunk, de erre remekül reagáltunk és pár perc alatt megfordítottuk a találkozót. Az elmúlt időszakban többször is hibáztunk alapvető játékhelyzetekben, de ma ezeknek a hibáknak a számát le tudtuk redukálni. A helyzetkihasználással is sokszor hadilábon álltunk, ám ezúttal ebben is felülmúltuk ellenfelünket. Összességében kijelenthetem, hogy megérdemelten tartottuk itthon ezt a rendkívül fontos két pontot. Bízom benne, hogy most átszakadt egy gát, és ezzel a lendülettel tudunk belemenni a következő mérkőzéseinkbe is.

KTE-Piroska Szörp – Csépe Salgótarjáni SKC 32 – 27 (16 – 16)

Férfi kézilabda NB I/B, 17. forduló
2023. február 11. szombat, 18:00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Csányi, Gadányi

A KTE gólszerzői: Szakály 6 (1), Horváth A. 6 (1), Szeverényi 4, Horváth B. 3, Csuzi 4, Papp 2, Aleksza 2, Deák 1, Bálint 1, Forgács 1, Bózsa 1, Kalmár 1.

Kiállítások: 12 perc, ill. 16 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 4/4