Pedagóguskonferenciát tartott az MCC a Katonában

2024. 05. 10., 16:24
Iskolai együttműködések a jobb minőségért címmel tartott pedagóguskonferenciát a Mathias Corvinus Collegium kecskeméti képzési központja a Katona József Gimnáziumban. A ma délutáni eseményen iskolaigazgatók számára tartottak kerekasztal beszélgetést, és két előadás is elhangzott a témával kapcsolatban.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 30 képet tartalmaz

A rendezvényen Csáki Tibor, a Katona József Gimnázium igazgatója köszöntötte házigazdaként a mintegy 50 résztvevőt, majd Kovács Anita, az MCC kecskeméti képviseletének vezetője beszélt tehetséggondozási programjukról.

Dr. Setényi János, az MCC Tanuláskutató Intézetének igazgatója a kelet-ázsiai, azon belül is a kínai oktatási rendszer felemelkedését mutatta be előadásában. Kitért arra is, mi vihető át a pozitív gyakorlatokból a magyar közoktatásba és a szakképzésbe. Ezután tehetséggondozási tapasztalataikat osztották meg egymással kecskeméti iskolaigazgatók dr. Constantinovits Milán, az MCC szakmaifőigazgató-helyettesének közreműködésével.

Az esemény zárásaként Szuromi Márton, az MCC Mentális és Fizikai Képességfejlesztési Csoportjának szakembere csúcstechnológiás képességfejlesztő eszközöket mutatott be, amelyeket ki is próbálhattak a pedagógusok. Az eseményen Engert Jakabné alpolgármester képviselte a városvezetést, aki a Tehetségsegítő Tanács elnöke is egyben.

A konferenciáról részletesen hétfői Kiemelő magazinunkban számolunk be.