Pénteken TEDx az egyetemen - Itt lesznek a magyar űrhajósjelöltek is

2023. 11. 06., 20:07
Világszínvonalú előadássorozat érkezik pénteken Kecskemétre a TEDx brandnek és a Neumann János Egyetemnek köszönhetően. Külföldi és magyar kutatók, vagy éppen média személyiségek rövid, izgalmas, aktuális előadásait láthatják, akik időben regisztrálnak. Az első előadás november 10-én lesz.

A „technológia, szórakoztatás és dizájn” jelszavak köré épülő könnyed egész napos előadássorozattal készül a Neumann János Egyetem, azoknak, akik érdeklődnek a tudomány izgalmas vívmányai iránt. Az egyetem november 10-én pénteken első alkalommal rendezi meg a nemzetközi TEDx sorozatba tartozó rendezvényét, amelyen Farkas Bertalan, űrhajós lesz a főelőadó. Ő azonban nem csak saját élményeiről beszél majd, de az új magyar űrhajósjelöltekkel közösen, akár a nézők kérdéseire is válaszol. 16 előadó várja majd az érdeklődőket az egész napos tudományos „dzsemborin”. Az előadók között olyan nagy nevekkel is találkozhatunk, mint Balog Péter befektető „cápa”, vagy éppen Megyeri Szabolcs kertészmérnök – blogger.

A külföldi hírességek sorát erősíti Dr. Mandeep Kaur Rai Dhillon nemzetközi érték-szakértő újságíró is, aki például a magyarok folyamatos versenyszelleméről és ennek hatásairól is mesél majd a közönségnek.  A 16 előadás mellett kísérőprogramok, így tőzsdei alapok workshop, Silent Zone és PAB, vagy éppen a K-ARTS és a Nemzetközi Kerámia Stúdió kiállítása is várja a látogatókat. A TEDx-re már több mint 700-an jelentkeztek látogatóként, de aki időben lép még ott lehet. A témával részletesebben foglalkozik majd a KTV ma esti Kiemelő magazinja.