Pokollá tette szülei életét, hogy adjanak neki pénzt a drogra

2023. 08. 02., 07:55
A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kapcsolati erőszak, zaklatás, kábítószer birtoklás és lopás miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki azért, mert nem kapott pénzt drogra, bosszúból többször bántalmazta és házuk felgyújtásával fenyegette meg idős szüleit.

A vádirat szerint a szülei háztartásában élő kiskunhalasi férfi – az ügy vádlottja – rendszeresen fogyasztott kristályt, herbált és extasyt, ami miatt a feltörő indulatait huzamosabb ideje nem tudta kezelni. A vádlott a szer utáni sóvárgás állapotában 2022 őszén rendszeresen pénzt kért szüleitől – az ügy sértettjeitől - és amennyiben nem kapta meg, ingerültté, dühössé vált. Miközben ordítozva szidalmazta őket, többször a megölésükkel és a házuk felgyújtásával fenyegette meg az idős házaspárt.

2022 novemberében – miután az édesapja nem adott neki pénzt – a vádlott bosszúból teljes súllyal ráugrott a bottal közlekedő férfi lábfejére, amely ettől megzúzódott és tartós, hónapokon át visszatérő fájdalmat okozott. Néhány héttel később szóváltást követően az édesanyját lökdösni kezdte, majd az asszony védelmére kelő, mozgásában korlátozott apját kétszer ököllel fejbe ütötte.

A vádlott emellett többször készpénzt és húst is lopott a szüleitől.

Az ügyészség a férfit kapcsolati erőszak bűntettével, továbbá zaklatás, kábítószer birtoklás és lopás vétségével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.