Programajánló az Agórába: Kartonpapa

2023. 02. 08., 12:19
Kamaszoknak és felnőtteknek szóló kulturális programot keresel, ahol szórakoznál, nagyokat nevetnél és az élet fontos pillanatairól elmélkedhetnél? Több városban aratott elsöprő sikert a Kartonpapa, ezért érdemes bevésni a naptárba a Hírös Agóra február 15-i előadását!


"Családi szatíra" a javából: Olyan hétköznapi eseményeket foglal magába Tasnádi István legújabb darabja, amely akár bármelyikünk életéről is szólhatna. Egy előadásban megtapasztalhatjuk a keserű élet minden szépségét, a szórakozást és a szomorúságot, az élet apró elemeinek fontosságát.

Az előadás elsöprő sikert aratott több városban is; ezért érdemes lefoglalni ülőhelyünket minél hamarabb, a Hírös Agóra február 15-i játékára. Tasnádi István kortárs magyar író több érettségi anyagban is megjelenik, ezért érdemes gimis gyermekünkkel is megismertetni a színházi élet nagyszerű érzését.

Éva nemrég veszítette el férjét, Miklóst. Képtelen elfogadni az imádva-rettegett családfő halálát, ezért kivágja kartonból. Éva, Miklós és fiuk, Zsolti vendégségbe érkeznek Éva testvéréhez, Károlyékhoz, a kulturált, értelmiségi, felvilágosult családhoz, hogy megbeszéljék, hogyan osztozzanak a családi vagyonon. Zsolti bemutatja új barátnőjét, esznek, isznak, vígan vannak.

"Nem egy házasságban a nőkből házisárkányok lesznek, a férfiak meg pipogya impotensekké válnak. Mindenki megszívja. De tartozni valakihez, aki elfogad bennünket, úgy, ahogy vagyunk, akár kellemes függés is lehet, de legalábbis jobb a magánynál. Saját magunknak kell mérlegre tennünk az olykor porig sújtó következményeket. Ritkán nevettünk ennyit mostanában. A Kartonpapa feledteti a gondjainkat egy időre, hogy aztán annál többet járjanak a fejünkben a látottak az előadás után."

/ART7 Kulturális Portál - Szekeres Szabolcs, vélemény/

Tasnádi István legújabb darabját a székesfehérvári Vörösmarty Színház felkérésére írta.

SZEREPOSZTÁS:


TÓTH ILDIKÓ    Éva
EGYED ATTILA    Károly
KISS DIÁNA MAGDOLNA Juci
KOVÁCS TAMÁS    Zsolti
LADÁNYI JÚLIA    Helga
MAGYARÓSI ÉVA    Díszlettervező
KÁRPÁTI ENIKŐ    Jelmeztervező
PERCZEL ENIKŐ    Dramaturg
DOBRI DÁNIEL    Zene
SULYOK BENEDEK    Elektronika
WEIL SZILVIA    Súgó
KALMÁR JOHANNA    Ügyelő
NÉMETH MARIANN    Rendezőasszisztens
HARGITAI IVÁN    Rendező

Stroboszkóp használata miatt az előadás megtekintését terhes anyáknak, epilepsziásoknak, valamint pacemakerrel rendelkezőknek nem javasoljuk.

Jegyár: 5.800 Ft
Arany és Ezüst kártyával látogatható