Puskás Ferenc emlékére készült pad Hunyadivárosban

2024. 05. 21., 21:36
Puskás Ferenc emlékére készült pad a hunyadivárosi Hermann Ottó térre. A labdarúgó édesanyja hunyadivárosi volt, e kötődés kapcsán a világhírű magyar focistának az emlékére egy padot készített Kara Gábor hunyadivárosi alkotó, amelyet május 11-én adtak át a nagyközönségnek.

Különleges alkotás készült a hunyadivárosi Herman Ottó térre. Május 11-től egy paddal tisztelegnek Puskás Ferenc emléke előtt. Nem sokan tudják ugyanis, hogy a magyar labdarúgó édesanyja hunyadivárosi volt.

Két évvel ezelőtt Kara Gábor, a pad megálmodója és alkotója lehetőséget kapott, hogy a parkban lévő összes padot megszépítse alkotásaival. Akkor még elmondása szerint kezdőként kapott lehetőséget Pászti Andrástól, Hunyadiváros önkormányzati képviselőjétől.

Pászti András

Mint mondta, a festést és a technikát autodidakta módon sajátította el. A retustechnikát, amelyet főleg makettezők és tetoválók használnak, online, majd közösségi csoportokban tanulta meg kezelni, és a párja ösztönzésének köszönhetően a Covid-időszakban teljesedett ki benne. A padon található különleges képek így ezzel a technikával készültek, amelyek az akkori Népsport újságban jelentek meg.

Kara Gábor

Az egész pad közel 24 óra alatt készült el, de mint mondta, a parkban lévő többi padra is már van ötlet. Az alkotásoknál megjelenne még hunyadivárosi téma, illetve a Forest Gump filmből jól ismert bonbonos jelenet is.

A témában készült összeállításunk a KTV Kiemelő magazinjának kedd esti adásában volt látható: