Reagált Szerednyey Béla Gálvölgyi János állapotára

2023. 05. 11., 18:20
„Imádkozunk!” Így reagált Szerednyey Béla, Jászai Mari-díjas magyar színész Gálvölgyi János állapotára. Az érdemes és kiváló művész a Luxemburg grófjában játssza a főszerepet, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban. A mai előadás előtt adott interjút stábunknak.
Gálvölgyi János Fotó: Keleti Éva MTI
Gálvölgyi János Fotó: Keleti Éva MTI

„Mi egy fél emberöltőnyit töltöttünk együtt, több mint 500 előadást csináltunk együtt.” – mondta Szerednyey, aki azt is kiemelte, azért aggódnak érte olyan sokan, mivel ő a humor egyik nagyatyja, az emberek pedig szeretnek nevetni.

„A nevettető mindig belemegy az emberek szívébe.” – fogalmazott a színművész, majd leszögezte, „Most nem lehet mit tenni, várunk, hogy történjen valami.”

A család csütörtökön délelőtt adott ki közleményt, mely szerint Gálvölgyi Jánost május 10-én, szerdán délelőtt a család szállította kórházba, miután súlyos légzési panaszok léptek fel nála. Kiemelték, hogy a SOTE klinikáján gondos orvosi ellátásban részesül. Hangsúlyozták, hogy a színművész állapota súlyos, de stabil. Mint írták, amennyiben Gálvölgyi János állapotában változás állna be, tájékoztatni fogják a közvéleményt. A színművész a közeljövőben tervezett előadásait lemondja.