Református tanévkezdés, az értékek mentén

2023. 09. 01., 14:39
885 elsős ült be az iskolapadba ma Kecskeméten, a Kecskeméti Tankerületi Központhoz tartozó iskolákban. A Kecskeméti Református Iskolában több mint 98 első osztályos kezdte meg ma a tanévet. Tóth Attila igazgató az érték adást és érték teremtést szabta egyik fő feladatául idén is az iskolának.
A galéria 14 képet tartalmaz

A legtöbb iskolában ma reggel indult a tanév. A Kecskeméti Református Általános Iskola a hagyományokat követve idén is a református templomba várták a fiatalokat istentisztelettel egybekötött tanévnyitóra. Tóth Attila igazgató köszöntötte az elsősöket, és az iskola minden diákját, szüleiket és nem utolsó sorban a pedagógusokat. Beszédében hangsúlyozta, a Református Általános Iskolában nem csak a tudományokat oktatják, de a lelki értelemben vett értékek és hagyományok tisztelete is nagy hangsúlyt kap, ami egy biztos pont felnőtt és gyermek életében egyaránt.

Értékadás és értékteremtés. Ez az egyik legfontosabb egy iskola munkájában - tette hozzá az igazgató.
Fotó: keol.hu

Ezt követően a gyerekekhez és szüleikhez az egyház nevében Kuti József parókuslelkész, a Kecskeméti Református Egyházközség igazgatótanácsának elnöke szólt. Az istentiszteletet követően kígyózó sorokban sétáltak át a fiatalok az iskolába, ahol ma megkezdődött a tanítás.

– Nagyon népszerű az iskola, Istennek legyen érte hála. Hiszen 4 osztályt indíthattunk most is, 98 fővel, összességében pedig 732 általános iskolás van itt az épületben. Az iskolában pedig összesen 31 osztályunk van 
—  mondta Tóth Attila, a Kecskeméti Református Általános Iskola igazgatója.

Az iskolában minden státuszt betöltenek a pedagógusok, így 69 tanár és tanító kezdte ma meg az oktatást a ma már gyerekzsivajtól hangos iskolában.

Galéria: keol.hu