Scoregoal: döntetlen Debrecenben

KÖZLEMÉNY
2024. 03. 24., 09:26
Döntetlennel végződött az SG Kecskemét Futsal debreceni túrája, így továbbra is veretlenek a felsőházban a kék oroszlánok.

Tóth került először nagyobb lehetőség elé, ám eltörte a lövést, így Rigónak a pulzusa aligha emelkedett meg. A mezőnyjáték és a védekezés dominált az első félidő további részében. A 6. percben közel a félpályáról jöhetett szabadrúgással az SG Kecskemét Futsal, és Kajtár mindenkit meglepve tekerte kapura a játékszert, ami bevágódott a kapufáról, 0-1. Nem sokkal később Suscsák tovább növelhette volna a hírös városiak előnyét, de a hazai kapus eszén nem tudott túljárni. A 11. minutumban Berecz tudott bekotorni egy lecsorgó labdát, ezzel kiegyenlítve, 1-1. Rögtön a következő támadásból Kajtár veszélyeztetett, ám végül fölé ment a lövése. Kisebb DEAC helyzetek után a túloldalon Tomic lövését a gólvonalról tisztázta Berecz. Az első félidőben több találat nem esett, így 1-1-el mehettek a szünetre a felek.

Kezdeményezőbb volt a hírös városi gárda a folytatásban, és Kajtár szabadrúgás végén Thiago rosszul ért bele a labdába a kapu előterében, ami így védhetetlenül vágódott a DEAC hálójába, 1-2. Átvette az irányítást a DEAC, és Rigónak kellett bravúrokat bemutatni. A kecskeméti kontrákban is volt veszély ebben a periódusban, ám a befejezések pontatlanok voltak.  A 33. percben Faragó tudta átvenni a center által lekészített labdát a kecskeméti kapu előtt, majd belőtte a ziccert, 2-2. Mindkét csapat számára fontos lett volna a három egység bezsebelése, a helyzetek megvoltak, de az eredmény már nem változott, 2-2-vel ért véget az összecsapás.

Marko Gavrilovic sportigazgató: Mindent megtettünk ma, ami tőlünk telt. Kétszer is vezettünk, de kaptunk két elkerülhető gólt is, ami miatt elmaradt a győzelem végül. Egy rossz szavam se lehet a csapatra. Ellenfelünk mélyebb rotációval bírt, de amíg bírtuk erővel, addig küzdöttünk, és ezért is jár a dicséret a fiúknak. Nem lehetünk elégedetlenek a döntetlennel. Dolgoznunk kell tovább, és küzdeni a céljainkért.

DEAC – SG Kecskemét Futsal
Férfi futsal NBI felsőházi rájátszás, 6. forduló
2024.03.23., szombat 18.30 @ DESOK csarnok

https://futsalhungary.hu/meccs/1936686