Scoregoal: értékes egy pont Berettyóújfaluból

2023. 03. 22., 21:57
A felsőházi pontvadászat harmadik fordulójában az MVFC Berettyóújfalu vendége volt az SG Kecskemét Futsal alakulata. A végletekig kiélezett és harcias mérkőzésen igazságos pontosztozkodás született.

Tapogatózva kezdtek a csapatok, majd a 2. percben Matheus került helyzetbe a hazaiaktól, lövése azonban célt tévesztett. Nem sokkal később Maico előtt adódott lehetőség a kecskeméti oldalon, ám a védők blokkolni tudták végül. Ezután csendesen csordogált a medrében a találkozó, nem igazán mertek egymásnak esni a felek. A 7. minutumban ismét Matheus villant, de ezúttal sem volt pontos a befejezése. A félidő derekán tetszetős háromszögelés után Takács lőhetett, ám Rigónak nem kellett izgulni, elkerülte a kaput a lövés. Az SG Kecskemét is szép akciót vezetett, a végén Biró tüzelt a bal kapufa mellé.

Felpörögtek az események, az MVFC rutinos spílerének, Ráblnek két lövését is Rigónak kellett védeni. Dávid Richárdnak lépett aztán oda Rábl, a hírös városiak válogatott játékosát ápolni kellett. Ez sem fogta meg a Scoregoalt. Ristic szerzett labdát beállása után, és magabiztosan értékesítette is az adódó lehetőséget a 16. percben, 0-1. Középkezdést követően a túloldalon Matheus kapufáig jutott.

Öt csapatfault állt már a Kecskemét neve mellett, időt kért Trencsényi János, a Berettyóújfalu trénere, hogy felpörgesse tanítványait a félidő hajrájára. A kitámadó házigazdát kontrákból igyekezett meglepni az SG Kecskemét, de több gól nem esett, így 0-1 állt a táblán az első húsz percet követően.

Fordulás után Maico sarokkal húzta kapura a labdát, de Sándor lábbal védeni tudott. A 23. percben Ristic a bal szélről lőtt, az ezt követő szögletből pedig Hadnagy kapásból kísérletezett, ám az MVFC kapusa résen volt mindkétszer. A másik térfélen Matheus és Rábl járt közel az egyenlítéshez, de először Rigó, majd a kapufa segítette ki a kék oroszlánokat. Dávid Richárd csent labdát a Berettyó kapujának előterében, önzetlenül tette vissza Pálnak, de így a védők már visszaértek, és nem sikerült növelni a kecskeméti előnyt.

A 31. percben Matheus cselezte be magát a kapu elé, és egalizált higgadtan, 1-1. Szabadrúgáshoz jutott a Kecskemét, Mánya életerős lökete azonban középre tartott, így védeni tudta Sándor. Szabálytalan csere miatt Öreglaki került kiállításra, így egy emberrel kevesebb állt rendelkezésére Soltész Leventének a hátralévő öt percre. Az öt csapatfault kigyűlt a Kecskemétnek, így óvatosnak kellett lenniük, hogy elkerüljék a tízméterest. Ristic lövésébe vetődtek bele a hazai védők.

2:47 volt még vissza, az MVFC időt kért, utána pedig a szögletből felpördülő labda majdnem a kecskeméti kapuba jutott. Matheus lövését Rigó védte nagy bravúrral. A 39. percben tízmétereshez jutott a Berettyóújfalu, de Iszák elizgulta, és mellé lőtt. A másik térfélen Pál löketét Sándor tolta ki. Utána viszont megint faultot láttak a bírók a Kecskemétnél, újabb tízméteres jöhetett. Nagy Imre állt a labda mögé, és ugyanúgy elhibázta, mint Iszák. A legvégén még mindkét oldalon voltak lehetőségek, újabb gól viszont nem esett, így igazságosnak mondható döntetlen született.

Soltész Levente vezetőedző értékelése: Szándékosan adtuk át a területet, a kezdeményezést a hazai csapatnak, hogy megnyíljanak a területek mögöttük. Ez a számításunk az első félidőben bejött, vezetéssel tudtunk szünetre menni. A második felvonásban úgy érzem felborult kissé a pálya, és egy egyéni villanásból tudott egalizálni a Berettyóújfalu. Utána már nem igazán tudtunk ritmust váltani, egyik csapat sem vállalta fel az öt a négy elleni taktikát, így igazságosnak mondható döntetlen született.

MVFC Berettyóújfalu – SG Kecskemét Futsal 1-1 (0-1)
Férfi futsal NBI, felsőház 3. forduló
2023.03.22., szerda 18:00
Pálfy István Rendezvénycsarnok