Scoregoal: győzelem a szezonnyitón

2023. 08. 14., 22:11
Hétfőn este megkezdte bajnoki szereplését az SG Kecskemét Futsal alakulata az élvonalban. A kék oroszlánok az első félidőben eldönthették volna már a három pont sorsát, de a végén izgulni kellett és kiszurkolni a győzelmet.

Magabiztosan kezdett a kecskeméti csapat, és már az első percben magához ragadta a vezetést Pál Patrik révén, 1-0. A vendégek éledeztek, és résen kellett lennie a hírös városi védelemnek. Az irányítás azonban továbbra is az SG Kecskemétnél volt, sorra alakították ki az ígéretes helyzeteket, az előnyt viszont növelni nem sikerült. Szinte minden támadás komoly veszélyt rejtett magában a hazai oldalon, ám vagy a befejezés volt pontatlan, vagy pedig a budaörsi kapus bravúrral hárított. A fölény aztán a 14. minutumban góllá érett, ismét Pál villant, 2-0. Négy perccel később szabadrúgáshoz jutott az Aramis. A kedvező pozícióból Bognár kíméletlenül büntetett, 2-1. A másik térfélen Tomic a felső lécet forgácsolta szét sistergős löketével, majd Fekete tekerése centikkel kerülte el a vendég kaput. A félidőre 2-1-es eredménnyel mehettek a felek. 

Pál Patrik, az SG Kecskemét Futsal csapatkapitánya kétszer is eredményes volt

Fordulás után Horváth kétszer is közel volt hozzá, hogy egyenlítsen, de Krajcsi eszén nem tudott túljárni. Felpörgette játékát a Kecskemét, és sorra alakították ki helyzeteiket, nagy nyomás alatt tartva a budaörsi védelmet. A 27. percben hosszas ápolásra szorult az Aramis kapusa, és végül társai segítették le a pályáról. Szöglet-variációt követően a 30. percben Bencsik a jobb alsóba zúdította a játékszert, 3-1. A középkezdés után Krajcsi védett hatalmasat, majd nem sokkal később Tomic cselezett szépen az oldalvonal mellett, és a gólvonalról mentették lövését. Öt perccel a vége előtt már az ötödik csapatfaultját szedte össze az SG Kecskemét. A kedvező szögből elvégzett szabadrúgást Krajcsi védte. Könnyű síppal befújt szituációt követően tízméterest lőhetett az Aramis. Bognár nem hibázott, 3-2. Nem estek össze a kék oroszlánok, mentek előre nagy hévvel, és meg is lett az eredménye. Szöglet után Milosavljevic elemi erővel bombázott a kapuba, 4-2. Nem értek véget az izgalmak, rögtön lőtt egyet a vendég gárda is, kicsivel több mint két perc volt még vissza ekkor, 4-3. Hatvanegy másodperccel a lefújás előtt létszámfölényes taktikára váltott az Aramis, de nem tudták gólra váltani ezt a húzásukat, így kecskeméti győzelem született a nyitófordulóban.

Marko Gavrilovic sportigazgató: Szeretném ellenfelünk játékát méltatni, mert végig küzdöttek, és nem sokon múlt, hogy pontot szerezzenek. A mi játékunkkal is elégedett vagyok. Ez volt az első forduló, sok változás volt a csapat keretében, még idő kell, hogy még gördülékenyebb legyen a produkciónk. A helyzeteink megvoltak, és ha kicsit pontosabbak vagyunk a befejezésekkel, akkor szinte tökéletes meccset láthattunk volna kecskeméti részről. Meg kell jegyeznem, hogy sokat láttam és tapasztaltam már edzői pályafutásom alatt, de most kicsit összezavarodtam a ma este után, hogy mi a fault, és mi nem. Szorosabb lett ezen tévedések miatt a meccs, mint amilyennek kellett volna lennie, de győztünk, és ez a legfontosabb. Pénteken már Nyírbátorban kell bizonyítanunk. Mindent megteszünk, hogy ott is győzzünk.

SG Kecskemét Futsal – Aramis SE 4-3 (2-1)
Férfi futsal NBI, 1. forduló
2023.08.14., 18:30 @ Messzi István sportcsarnok
Kecskemét gólszerzők: Pál 2, Bencsik, Milosavljevic