Scoregoal: hosszabbítás után jutottunk a legjobb nyolc közé a kupában

KÖZLEMÉNY
2023. 02. 17., 22:31
Nagy volt a tétje a pénteki, debreceni kupamérkőzésnek, hiszen a legjobb nyolc közé kerülés egyetlen összecsapáson dőlt el. A kék oroszlánok kétgólos hátrányból, óriásit harcolva fordítottak, majd jutottak a következő körbe, ahol már csak nyolc csapat lesz.

Az első percek puhatolozással teltek, érezhető volt mindkét együttesnél, hogy komoly taktikai felkészítést kaptak a sorsdöntő összecsapás előtt. Az első komoly lehetőséget a 3. percben Maico jegyezhette, ám a magyar válogatott Krajcsinak különösebb gondot nem okozott a lövés. A 6. minutumban Mánya kapott kiváló indítást, majd életerős löketet eresztett meg, a cívis városiak portása azonban most is résen volt. Kezdeményezőbb volt a vendég alakulat, ám a DEAC kontrái is rejtettek veszélyt magukban. A félidő első felében gólt nem láthatott a publikum. Öreglaki forintos labdája Hadnagyot találta meg, aki szerette volna elpörgetni a kimozduló kapus mellett a játékszert, de az elakadt Krajcsiban. Pár másodperccel később Öreglaki a bal szélről nézte ki magának a hosszú alsó sarkot, de ismét elakadt a labda a hálóőrben.  Tovább ment előre a hírös városi alakulat: a 12. percben Pál szabadrúgása kerülte el a kaput. Ezt követően viszont Thiago bombája utat talált a jobb felsőbe, így megszerezte a vezetést a házigazda, 1-0. Nem esett össze a bekapott gól után a Kecskemét. A 17. percben védelmi megingást kihasználva megduplázta előnyét a Debrecen, 2-0. Ez sem szegte kedvét a kék oroszlánoknak, még szinte ünnepelt a cívis városi közönség, mikor Mánya szabadrúgásból szépített, 2-1. Deiby pillanatai következtek, kétszer is próbára tette Nyergest a kapuban. A félidő előtt Szabó Ábel fordult kapura, a kapufa viszont kisegítette a vendégeket. A szünetre maradt az egygólos vezetés a DEAC javára. 

Fordulás után Mánya távoli lövésébe léptek bele a védők. A szögletből pedig Pál került helyzetbe, ám Krajcsi bravúrral hárított. Tovább diktálta az iramot az SG Kecskemét Futsal, és a 23. percben már közel volt az egyenlítés, ám Thiago tudott menteni a gólvonalról. Ezt követően is a hírös városiak domináltak, sorra dolgozták ki a lehetőségeket. A második felvonás derekán Bencsik forgácsolta szét a kapufát, ezúttal sem sokon múlt az egalizálás. A 31. percben aztán megtört a jég:  Pál bökött bele a labdába jó ütemben, 2-2. Felélénkültek a debreceniek, viszont a következő nagy lehetőség ismét a vendégek előtt adódtak. Előbb Pál löketét tolta keresztlécre Krajcsi, utána pedig Bencsik próbálkozását védte. A hajrához közeledve mindkét oldalon adódtak kisebb-nagyobb helyzetek, ám állták a sarat a védelmek. Időt kért a házigazda négy minutummal a rendes játékidő vége előtt, és agresszív letámadással tértek vissza a pályára. Az utolsó percek sok izgalmat hoztak, mindkét félnek volt sansza kiharcolni a nyolc közé jutást. Végül nem jutottak dűlőre a csapatok, így jöhetett a két ötperces ráadás. 

Nagy elánnal vetette bele magát a folytatásba az SG Kecskemét Futsal alakulata. Beszorították a Debrecent, majd egy eladott labdából Maico indult meg, és nagy erővel a jobb alsóba zúdította a labdát, 2-3. A DEAC nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, a kék oroszlánok viszont fókuszáltak, így az utolsó öt percre egygólos kecskeméti előnnyel mehettek a felek. 

Mindent egy lapra feltéve ment előre a cívis városi alakulat, és 50 másodpercet követően Rácz révén egalizáltak, 3-3. Biró került egy kontrából nagy lehetőség elé, Krajcsi viszont javítani tudta hibáját. Nem sokkal később megint az erdélyi volt főszerepben, de lelopta az utolsó pillanatban a kapus a lábáról a játékszert. A kecskeméti fölény másfél perccel a vége előtt góllá érett. Kiváló indításból Öreglaki roboghatott a kapuig, majd előtte a hosszúba, 3-4. Létszámfölényes taktikára váltott a DEAC, ám nem tudták a maguk javára fordítani ezt, így megérdemelten jutott a legjobb nyolc közé az SG Kecskemét Futsal.

Marko Gavrilovic sportigazgató értékelése: A mai összecsapás tökéletesen rávilágított arra, hogy miért a futsal a világ egyik legizgalmasabb sportága. Rengeteg helyzet volt mindkét oldalon, jól szórakozhattak azok, akik ezt a meccset választották. Úgy gondolom, hogy mi voltunk ma a jobbak, és megérdemelten nyertünk. Ráadásul ez volt az első olyan alkalom a klub életében, hogy győzni tudtunk Debrecenben. Gratulálok a fiúknak, mert egymásért küzdöttek, és a csapatmunka meghozta gyümölcsét. A mostani siker további löketet ad nekünk a folytatásra, amire szükség is lesz, hiszen jövő héten már felsőházi bajnokin jövünk vissza a DEAC-hoz.

DEAC – SG Kecskemét Futsal h.u. 3-4 (2-1, 2-2)
Férfi futsal Magyar Kupa, 3. forduló
2023.02.17., péntek 18:30
DESOK Csarnok – Debreceni Egyetemi Sportaréna

https://futsalhungary.hu/meccs/1813960