ScoreGoal: tovább szeretnénk írni a történelmet

2023. 05. 04., 11:34
A hétvégén a debreceni Főnix Arénában rendezik a férfi futsal Magyar Kupa négyesdöntőjét. Az SG Kecskemét Futsal története során először vívta ki a jogot, hogy az ország legjobb csapatai között szerepelhessen ebben a sorozatban, és bár nehéz a sorsolásuk, szeretnénk továbbírni a történelmet.

Hosszú és rögöt út vezetett a legjobb négy közé. Az SG Kecskemét Futsal a felsőházban vitézkedő DEAC-ot és Veszprémet is búcsúztatta a kupasorozatban, így méltán lehetnek büszkék, hogy a klub történetében először értek el idáig.

A szerencse nem kedvezett a négyedöntő sorolásakor, hiszen az éllovas Haladással kerültek össze a kék oroszlánok. A feladat tehát borzasztóan nehéz lesz, ám egyáltalán nem lehetetlen. A hit és akarat ereje képes lehet borítani a papírformát.

Marko Gavrilovic sportigazgató várakozásai: A Berettyóújfalu elleni vereséget rendbe tettük a fejekben, és elkezdtük a felkészülést a számunkra nagyon fontos Magyar Kupa elődöntőre. Kétség sem fér hozzá, hogy a Haladás az ország legjobb csapata, ezt az eredményeik is igazolják, hiszen magabiztos sikereket arattak az elmúlt időszakban. A sorsoláskor már tudtuk, hogy nem mi leszünk a favoritok ebben a csatában, de ahogy mindig, most is úgy megyünk neki ennek a megmérettetésnek, hogy nyerni akarunk, és továbbírni a klub történelmét, Magyar Kupa-döntőt játszani. Csapatunkban megvan az erő és hit, hogy képesek lehetünk kivívni a finálét. Ha mi szeretnénk a kupát a végén a magasba emelni, akkor azt a két csapatot kell megvernünk majd, akik ellen nem sok babér termett számunkra a szezon során. Egy meccsen bármi megtörténhet. Ha a maximumot nyújtjuk, mindent beleadunk, akkor bárki is legyen az ellenfél, van sansz a győzelemre. Úgy érzem, hogy mindenki a klubból átérzi a helyzet fontosságát, és ennek megfelelően alázatosan készül a szombati elődöntőre. Borzasztóan nehéz a feladat, de nem lehetetlen. Bízom a játékosaimban, és abban, hogy dicsőséget tudunk szerezni Kecskemétnek.


Debrecen, Főnix Aréna

Május 6. szombat elődöntők:

10:30 BUDAÖRS – 2F-BAU – TOLNA-MÖZS
13:00 DEAC – TFSE-BESTRONG
15:30 SG KECSKEMÉT FUTSAL – HALADÁS VSE (MLSZTV online közvetítés)
18:00 MVFC BERETTYÓÚJFALU – RUBEOLA FC

Május 7. vasárnap döntők:

12:00 NŐI DÖNTŐ
15:30 FÉRFI DÖNTŐ (M4sport közvetítés)