Scoregoal: Visszavágott a DEAC

KÖZLEMÉNY
2023. 02. 24., 21:04
A felsőházi küzdelmeket Debrecenben kezdte meg az SG Kecskemét Futsal alakulata pénteken. A legutóbbi, kecskeméti kupasiker után most a cívis városiak sáfárkodtak jobban helyzeteikkel, és otthon tartották a három pontot.

A debreceni Thiago távoli, lapos lövése volt az első komolyabb lehetőség az összecsapáson, ám Rigó számára ez nem jelentett különösebb problémát. A házigazda birtokolta a következő percekben is többet a játékszert, fölényük meddőnek bizonyult. A kecskemétiek kontrákból igyekeztek veszélyeztetni, a felállt védelem ellen kevesebb lehetőséghez jutottak. Biró volt a legaktívabb a kék oroszlánoknál, ám vagy Krajcsi hárított, vagy pedig nem volt pontos a befejezés. A 9. percben Elek Gergő, a cívis városiak trénere kért időt. Az ezt követő szabadrúgásból Szabó fordult kapura, ám a védők tisztázni tudtak.  A félidő derekán egy formás vendég akció végén Öreglaki lőhetett kiszorított szögből, kaput viszont nem talált. Átvette a kezdeményezést a hírös városi alakulat, Dávid két löketét is blokkolták, harmadjára eljutott a kapuig is a játékszer, azonban a DEAC válogatott kapusa a helyén volt. A 14. minutumban Deiby és Rácz közel volt a gólszerzéshez, de Rigó önfeláldozóan vetette bele magát a kísérletekbe. A kecskemétiek brazilja, Maico villant meg a másik térfélen, és újfent Krajcsi mutatott be bravúrt. Eladott labdából indulhatott meg az SG Kecskemét, az akciót Bencsik zárta, a rövidre tartó lövést lábbal védte a hazai portás. Nem sokkal később Nagy Bence szerzett labdát, egyedül vezethette Rigóra, ám elizgulta, így maradt a 0-0. A félidő hajrájában felpörögtek az események, sorjáztak a helyzetek, gólt viszont nem tudtak jegyezni a csapatok.

A folytatás hasonlóan forgatókönyv szerint alakult, mint az első húsz perc. Most is a DEAC volt veszélyesebb. Ezúttal viszont már góllá érett a dominancia: a 25. percben Tóth Attila vette be Rigó kapuját, 1-0. Középkezdés után kicsin múlt, hogy megszülessen az egyenlítő találat. Bencsik kísérletét azonban tisztázni tudták az utolsó pillanatban. Pál előtt is adódott aztán két lehetőség, gól viszont ezekből sem született. Rohamoztak becsülettel a kék oroszlánok, Mánya befejezése nem volt pontos azonban. Maico löketét nem sokkal később Krajcsi tolta szögletre. A mezőnyfölény megvolt a hírös városiak részéről, ám a DEAC kapuja előtt csődöt mondtak a megoldások, vagy pedig a “sündisznó védelem” blokkolt. Egy-egy kontrából a házigazdák is veszélyeztetni tudtak, Rigó állta útjukat. Labdát szerzett a félpályán Nagy Bence, aztán pedig lövésre vállalkozott, ami utat talált a kecskeméti kapuba, 2-0. Rövid időn belül Bencsik használt ki egy nagy DEAC-hibát, ám a kapufa kisegítette Krajcsit. Öt minutummal a zárás előtt időt kért a kecskeméti stáb. Létszámfölényes taktikára váltottak, a hazai csapat viszont letámadott, és Deiby kapufáig jutott. Thiago jöhetett tízméteressel, Rigót viszont az alattomos szurkolói bekiabálások sem tartották vissza, hogy védjen. Három perccel a vége előtt szép akcióból Biró gólja hozta vissza a pontszerzési reményeket, 2-1. A legvégén mindent egy lapra feltéve ment előre a döntetlenért az SG Kecskemét Futsal, de a betonvédelmet feltörni nem tudták, így vereséggel kezdték a felsőházat a kék oroszlánok.

Marko Gavrilovic sportigazgató: A vereség annak köszönhető, hogy a második félidőben rendkívül dekoncentráltan kezdtünk, és a DEAC két könnyű gólt lőhetett. Utána kezdtünk felébredni, és a helyzetek is megvoltak, de ezúttal nem tudtunk pontosak lenni a befejezéseknél. Szerettünk volna győzelemmel kezdeni a felsőházban, ez ma az ellenfelünknek sikerült, gratulálunk nekik. Nem szabad kardunkba dőlni, hinnünk kell, és dolgozni tovább, hogy céljainkat elérjük a szezon végére.

DEAC – SG Kecskemét Futsal 2-1 (0-0)
Férfi futsal NBI, felsőház 1. forduló
2023.02.24., péntek 18:30
DESOK Csarnok – Debreceni Egyetemi Sportaréna