Segítsük együtt a viharkárosultakat!

2023. 08. 10., 12:02
A Magyar Vöröskereszt gyűjtést szervez a szélsőséges időjárási körülményekkel összefüggő humanitárius feladatok ellátására. Az Európa számos pontját hetek óta sújtó extrém időjárás pénteken hazánkat is elérte. Magyarország legrégebbi és legnagyobb humanitárius szervezete mind itthon, mind pedig határainkon túl segítséget nyújt a kialakult helyzetben.

Gyűjtést indított a Vöröskereszt a viharkárosultak megsegítésére. Az 1359-es adományvonal egész évben működik. Augusztus 5-től az erre a számra indított hívásokkal, illetve az ide küldött ADOMÁNY szövegű üzenetekkel bárki támogathatja a viharok, extrém időjárás miatt bajbajutott embereket.

Egy hívás vagy egy SMS 250 forint támogatást jelent.

Az 1359-es adományvonal mellett él annak is a lehetősége, ha valaki pénzadománnyal, banki átutalás útján segítené a bajbajutottakat. Ennek részletei elérhetők a www.voroskereszt.hu honlapon.

Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója hangsúlyozta: „A Magyar Vöröskereszt alaptevékenységei közé tartozik, hogy akár Magyarország területén, akár külföldön bekövetkezett katasztrófa esetén is segítséget nyújt. Munkatársaink, önkénteseink felkészültek, valamint megfelelő technikai eszközpark is rendelkezésünkre áll, hogy a lehető legaktívabban, leghatékonyabban tudjunk reagálni baj esetén”.

Az elindított gyűjtéssel céljuk a segítségnyújtás további erősítése.