Segítsünk együtt a bűncselekmények áldozatainak!

2022. 12. 07., 16:27
Bűncselekmények áldozatai számára indított gyűjtést a Kecskeméti Médiacentrum. Az Áldozatsegítő Központ közreműködésével nézőink, olvasóink segítségével tíz kiválasztott személyt vagy család életét teszi könnyebbé a kampány. Több áldozat vár még segítségre karácsony előtt, várjuk nézőink és olvasóink jelentkezését.

Ahogyan korábban írtuk, kapcsolati erőszak, verbális és fizikai bántalmazás, zaklatás, csalás és szexuális erőszak – többek között ezeket a szörnyűségeket szenvedték el azok a gyerekek és felnőttek, akiknek szeretne a Kecskeméti Médiacentrum támogatást nyújtani a szeretet ünnepén. A támogatott személyek elég bátrak voltak ahhoz, hogy kilépjenek az áldozat szerepből, új életet kezdjenek, de ehhez segítségre van szükségük. Több felajánlás is érkezett már, de még sokan várnak segítségre.

– Tavaly a Hiros.hu olvasói és a Kecskeméti Televízió nézői, illetve a médiacentrum üzleti partnerei is nagyon nagy örömet okoztak azoknak a családoknak, akik bűncselekmények áldozatai lettek. Ezeknek a családoknak a krízishelyzet után különösen jól esik, felértékelődik, ha gondoskodást, szeretetet éreznek. Emiatt döntöttünk úgy, hogy idén is az Áldozatsegítő Központ segítségét kérjük, hiszen itt dolgoznak olyan szakemberek, akik pontosan tudják azt, hogy kinek és mire van szüksége
— mondta Kozák Polett, a Kecskeméti Televízió Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Vásárlási utalványtól kezdve, az elektromos melegítőn keresztül a biztonsági kameráig, sokféle segítség elkel az áldozatoknak. Nézőink a Hiros.hu Facebook-oldalán választhatják ki, hogy kinek szeretnének segítséget nyújtani. A másik szempontunk az volt, hogy különböző típusú bűncselekmények áldoztainak is próbáljunk segíteni.

– A kolleganőim próbáltak olyan áldozatokat választani a több száz áldozat közül, akiknél azt láttuk, hogy a legnagyobb szükség lehet még további támogatásra. A másik szempontunk az volt, hogy különböző bűncselekmények áldozatainak is próbáljunk segíteni - fejtette ki dr. Barta Gábor, az Áldozatsegítő Központ koordinátora.

A segítségre szoruló áldozatok listája cikkünk alatt láthatják, jelentkezni az áldozatok ajándékaira Facebook oldalunkon lehet. Felajánlást tenni és érdeklődni egyaránt lehet a 06/30/1965594-es telefonszámon. A gyűjtés december 19-éig tart. 

Ismerjék meg az idei gyűjtésünk főszereplőit!

1. 24 éves hölgy, több évnyi súlyos verbális és fizikai erőszak áldozata. Pár hónapja sikerült kilépnie a kapcsolatból, azóta önértékelését próbálja visszaépíteni. Elmondta, hogy előző kapcsolataiban is előfordult bántalmazás. Fontosnak tartja, hogy érzelmileg megerősödjön, ehhez pszichológusi segítséget is igénybe vesz.

Kívánsága: Vágyi Petra: Sémáink fogságában című könyve STOPPOLVA!

2. Anya három gyermekével – Egy másik városból menekültek Kecskemétre az anya párjától, aki verbálisan és fizikailag súlyosan bántalmazta őket. Teljesen új életet kezdtek Kecskeméten. Érzelmileg megerősödtek, a gyerekek az iskolában jó eredményeket érnek el. Biztonságban és nyugalomban érzik magukat.

Kívánságaik:

– 40 év feletti édesanya: nincs konkrét igény STOPPOLVA!

– 10 éves fiú: távirányítós autó STOPPOLVA!

– 2 éves kislány: játék babakocsi STOPPOLVA!

– 16 éves kamaszlány: lovas dolgok, lovaglás kupon STOPPOLVA!

3. 29 éves hölgy, kapcsolati erőszak áldozata. Volt párja életveszélyesen fenyegette, zaklatta, bántalmazta. A folyamatos zaklatások ellenére dolgozott, tanulmányait folytatta. Éjszakáit nem merte otthonában tölteni, családjához ment esténként munka után. Jelenleg már előzetes letartóztatásban van a volt párja. Példaértékű erő, kitartás van a hölgyben.

Kívánság: Kültéri biztonsági kamera, hogy végre biztonságban érezze magát otthonában.

4. 80 éves hölgy, akit nagykorú, alkoholproblémákkal küzdő fia verbálisan és fizikálisan bántalmazott, terrorizált. Az évek óta tartó bántalmazás után hihetetlen lelki erőről tett tanúbizonyságot, mikor az Áldozatsegítő Központhoz fordult segítségért.

Kívánság: Elektromos melegítő

5. 71 éves férfi, több éve daganatos betegséggel küzd, sajnos az eredményei rosszabbodtak az elmúlt időszakban. Ebben a nehéz érzelmi időszakában lett csalás áldozata. Bankszámlájáról az összes megtakarítását leemelték.

Kívánság: nincs konkrét igénye

6. 58 éves hölgy kerékpárral közlekedve kutyatámadás áldozata lett, melynek következtében maradandó sérüléseket szerzett, egyik végtagját amputálni kellett. Környezete jelenleg is művégtagra gyűjt.

Kívánság: Egy téli kabát vagy egy csizma megvásárlásához ruházati utalvány

7. Anya két leány gyermekével, kapcsolati erőszak és zaklatás áldozatai.

Kívánság:

– Édesanya: könyv utalvány STOPPOLVA!

– A lány gyermekek kívánsága vezeték nélküli fülhallgató és powerbank STOPPOLVA!

8. 18 éves fiatal hölgy és 17 éves fiútestvére. A hölgy korábban szexuális erőszak áldozata lett, ezért a hatóságok őt és fiú testvérét is kiemelték a családból.

Kívánság:

– 18 éves lány: táska vagy smink vásárlási utalvány

– 17 éves fiú: ruhavásárlási utalvány

9. Egyedülálló édesanya, lopás áldozata. A tolvaj a munkába járáshoz használt kerékpárját lopta el, de szerencsére a rendőrség napokon belül megtalálta az elkövetőt és a kerékpárt is, melyet így visszakapott. Rendkívül erős és kitartó édesanya, egyedül, albérletben neveli kamasz lányát, minden segítség jól jön a számukra.

Kívánság:

– Édesanya - tisztítószerek, mosó gél, öblítő, mosogatószer STOPPOLVA!

– 17 éves lánya - tisztálkodási szerek (tusfürdő, sampon, balzsam, hajápolók, parfüm) STOPPOLVA!