Sokan indultak a Yours Truly futáson, 572 km lett a vége

2023. 01. 29., 11:23
Kecskeméten is sokan álltak a rajtkapu elé a finn kezdeményezésű Nemzetközi Futáson, az év leghidegebb időszakában.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 31 képet tartalmaz

A IUSTITIA Egyesület minden év január utolsó vasárnapján segíti a futókat a Yours Truly alkalmából. Így történik ez a mai napon is, ugyanis reggel elrajtolt a 2023-as becsületfutás a Kecskeméti SzC Szent-Györgyi Albert Technikum elől. A futók között együtt indult útnak sok felnőtt, gyerek, profi és amatőr, de a nap folyamán bármikor, bármerre, bárki csatlakozhat, hiszen 0 órától 24 óráig lehet futni, akár többszöri megszakítással.

A Yours Truly Finn kezdeményezésű nemzetközi futás az év leghidegebb időszakában országszerte, január és február utolsó vasárnapján történik. Mindkét alkalommal a nap teljes 24 órája a rendelkezésedre áll a teljesítéshez. A mai esemény nem verseny, hanem becsületbeli futás, amelyen bárhol futhat bárki, a kilométert neki kell mérnie. A rajt helyszínén a szervezők zsíros kenyérrel, meleg teával és hangos szóval buzdították a sportolókat, akik a hideg ellenére is jó kedvvel indultak neki a futásnak. A kezdetekhez visszakanyarodva, ismét a Széchenyiváros ad otthont a futásnak. Az esemény együttműködő partnere pedig a Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság.

Összesen 132 fő futott a megadott időszakban, s mindösszesen 572 km-t teljesítettek. A nőknél Vámosi Viviennek több, mint 30 km jött össze (menet közben "megjött a kedve"), míg a férfiaknál Farkas Zsolt futott a legtöbbet (az egyesület által szervezett keretek között, 36,4 km).

A mért körök és a képek az egyesület honlapján megtalálhatóak: www.juszti.hu. A IUSTITIA Egyesület - terveik szerint - február 25-én várja ismét a futás kecskeméti szerelmeseit.