Spanyol pedagógusok szakmai látogatása a Mátyás Iskolában

2023. 06. 09., 17:14
Spanyol pedagógusok töltöttek 5 napot a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskolában az Erasmus + Program keretében, hogy megismerkedjenek a magyar oktatási rendszerrel, elsősorban a két tannyelvű oktatással. Az iskolában a két tanítási nyelvű forma működését tanulmányozták, emellett a magyar kultúrával is megismerkedhettek.
A galéria 7 képet tartalmaz

A Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola elsősorban az angol nyelvi oktatásáról ismert. Az intézmény angol-magyar két tanítási nyelvű, valamint emelt szintű angol nyelvi programokat működtet a normál idegen nyelvi oktatás mellett. Az Erasmus + program keretében spanyol pedagógusok öt napot töltöttek az intézményben, hogy megismerjék ezt az oktatási módszert.

– Többek között órákat látogattak, kollégákkal volt lehetőség beszélgetni, illetve konferenciánk volt, ahol bemutattam a saját oktatási rendszerünket, saját pedagógiai programunkat, kiemelve a kéttannyelvű képzést. Természetesen részt vettünk a városházi programokon is, ami nagyon tetszett nekik. Zenés, táncos darabok voltak, ezek pedig nagyon jó alkalmat nyújtottak a magyar kultúra bemutatására, illetve megnéztük a várost - mondta dr. Lóczi László, a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola igazgatója.

A 3 spanyol pedagógus Burrianaból érkezett Kecskemétre.

– Először is a magyar oktatási rendszert szeretnénk megismerni, azon belül pedig arra vagyunk kíváncsiak, hogy ez az intézmény ezt hogyan alkalmazza, hogyan tanulnak itt a diákok. Nagyon jól éreztük itt magunkat - emelte ki Rodrigo Carda, pedagógus.

Az Erasmus+ program támogatja, hogy külföldi képzési időszakok során a szakképzésben dolgozó szakemberek szakmai továbbképzésben részesüljenek. A külföldi képzés szakmai gyakorlatot, szakmai látogatást illetve szakmai megfigyelést foglal magában.