Szabó István: csapatban kell gondolkodunk

KÖZLEMÉNY
2023. 02. 17., 06:54
Szombaton 17:00-kor a Ferencváros vendége lesz a KTE a bajnokságban, az első a másodikat fogadja majd a tabella alapján. Szabó István szerint csak akkor lehet újra sanszunk az FTC ellen, ha csapatként tudunk együttműködni, illetve mindenki tudása legjavát hozza.

– Bajnoki rangadót rendeznek szombaton a Groupama Arénában, az FTC a KTE-t fogadja. Jó ezt kimondani és leírni is, de milyen meccsre lehet kilátás a címvédő otthonában?

– Nagyszerű élmény és érzés lesz, hogy egy Ferencváros ellen játszhatunk majd a Groupama Arénában. Mindentől függetlenül azonban természetes, hogy nem feltartott kézzel fogunk ezúttal sem pályára lépni, akkor sem, ha a találkozó egyértelmű esélyese az FTC. Az átigazolási időszak utolsó napjain is érett, kiforrott játékosokkal erősödtek. A török élvonalból igazoltak, illetve magyar válogatott játékos érkezett. Ez is jól érzékelteti, hogy milyen különbség van a két klub között. Nemzetközi szinten is remek teljesítményt nyújt a Fradi, magam is folyamatosan követem ezt, természetesen szorítok is nekik, hogy minél tovább jussanak. Az köztudott jó ideje, hogy a Ferencvárossal kitűnő kapcsolatot ápolunk, partneri viszony van a klubok között az utánpótlásban, illetve több kölcsönjátékosuk is van a keretünkben, akik nagyon jól teljesítenek nálunk az NB I-ben. Ezt a szimpátiát azonban ezen a meccsen félre kell tenni, minden erőnkkel azon leszünk, hogy pontot tudjunk szerezni. Szurkolóink eddig is nagyon sokat tettek hozzá a csapat jó szerepléséhez, bízom benne, hogy közösen megint elérhetjük a célunkat.

– Ősszel bravúros, 2–0-os sikert arattunk hazai pályán. Mi kell ahhoz, hogy meglegyen az esély arra, hogy újra meglepetést okozzunk akár?

– Nem mondok azzal újdonságot, hogy egyéni képességekben előrébb tart a Ferencváros, ezért nekünk csapatban kell gondolkodnunk most is. Csapaton belül persze kellenek a jó egyéni teljesítmények ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el. Az együttes védekezésünknek nagyon stabilnak kell lennie, de nem szabad nagyon mélyen védekeznünk sem, mert az nem vezet eredményre. Nem elég, ha hat-nyolc játékos nyújtja tudása legjavát, erre mindenkitől szükség lesz, magas szinten kell teljesíteni, akkor az a kicsi sansz most is meglehet, ami ősszel.

– Kellemes gondjaid vannak, hiszen mindenki bevethető gyakorlatilag. Ha van meccs, amin mindenki játszani akar, akkor az ez ráadásul. Nehéz feladat?

– Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy szinte nincs is sérültünk, egész évben talán kettő húzódás fordult elő. Ez a szakmai munkát és a stábot dicséri. Jó érzés, hogy mindenkire számíthatok, van miből merítenünk, ez egy kellemes gond, amit bármikor örömmel felvállalok. Óriási élmény lesz mindenki számára ez a mérkőzés, de nem csak nézelődni szeretnénk menni a Groupama Arénába, hanem nagy küzdelemre késztetni a Ferencvárost.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu