Szarvasgombát szimatolt Citrom a Nyitott Piacok Napján

2023. 09. 22., 11:43
Egy különleges gasztro-csodával, a homoki szarvasgombával is megismerkedhettek a Nyitott Piacok Napjára kilátogatók péntek délelőtt a belvárosi piacon. A Kárpát-medencében honos, a szarvasgombák közül egyedüliként édes ízű homoki szarvasgombát egy ügyes kutyus, Citrom szaglászta ki a gyerekek nagy örömére. Az érdeklődők sokféle ízletes falatot kóstolhattak még, előadások hangzottak el, és a kicsiket bábjáték is szórakoztatta a piac szabadtéri részén megrendezett hangulatos eseményen.
Fotó: Borda Máté
A galéria 32 képet tartalmaz

Miklós Bernadett mestertriflász Kinder-tojásos kapszulákba zárta az értékes szarvasgombát, majd elrejtette őket az egyik szép őszi installáció zugaiba. Innen kellett kiszimatolnia és visszavinni gazdájának a kapszulákat egy erre kiképzett négyéves weimari vizslának. Citrom 100 százalékos eredménnyel zárta a bemutatót, minden szarvasgombát megtalált.

Az érdeklődők meg is kóstolhatták a szárított homoki szarvasgombát, melynek intenzív íze lassan bontakozik ki az ember szájában, változatos utóízt hagyva maga után.

A szarvasgomba mellett fürjtojást és más finomságokat is lehetett kóstolni a piac szabadtéri részén, a mélygarázs lejárója mellett megrendezett eseményen, mellyel a Kecskeméti Piac az országos Nyitott Piacok Napjához csatlakozott.

A program 9.00 óra után vette kezdetét Horváth Lászlóné Kovács Terézia gyógynövény- és gombaszakértő „Zöld gondolatok a piacon” című előadásával, majd a kutyás gombászbemutató után a kicsik Égerth Magdolna „Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack” című bábjátékát élvezhették.

A rendezvényen iskolás és óvodás csoportokat fogadtak, az apróságok megismerkedhettek a piac mindennapjaival, társadalomban betöltött szerepével, termelőivel és azok termékeivel.