Szecessziós sétát tartottak Kecskemét Főterén a Nyitott Városháza programsorozat keretében

2024. 05. 29., 15:41
Ingyenes városnéző séta indult kedden délután a Városháza elől. A kétórás program fókuszában Kecskemét szecessziós épületei álltak. A Tourinform Kecskemét és az önkormányzat támogatásával indult körút nagyon népszerű az érdeklődők körében.

A Nyitott Városháza programsorozat keretében indult ingyenes városnéző séta, amelyet a Tourinform Kecskemét szervezésében valósítottak meg. Témája a város Főterén található szecessziós épületek voltak.

A mai sétának a fő célja, hogy azok a kedves vendégek, akik eljönnek velünk sétálni ezen a héten két alkalommal (a mai napon kívül szombaton délelőtt), még inkább megismerhessék ezeket a gyönyörű szép történelmi látnivalókat. Elsősorban ezen a héten a szecessziós attrakciókra fogunk majd fókuszálni
— mondta Kószó Ferenc, a Tourinform Kecskemét idegenvezetője.

A városnéző korzó során az érdeklődők megtekinthették a Főtér szecessziós épületeit, a Városházát, az Otthon mozi épületét, az Újkollégium dísztermét, majd a Cifrapalota után az Úri Kaszinónak épült szecessziós palotát.

Nagyszerű lehetőség szerintem az, hogy ingyenesen lehetőséget kapunk, hogy megnézzük a Városházát, különböző programokon vegyünk részt. Ezekért sok pénzt is fizetnénk, így meg még jobb, hogy ingyenesen kapjuk ezt a lehetőséget. A városunk gyönyörű szép gyöngyszemeit nézhetjük meg, és olyan koncerteken vehetünk részt, amelyek nagyszerű dolog, hogy eljutnak a városunkba
— mondta egy résztvevő, Kisné Tóth Ildikó.

Az ingyenes városnéző séta szombaton 10 órától folytatódik. Az érdeklődők a Tourinform irodájában tudnak jelentkezni.