Szemereyné Pataki Klaudia a Közélet magazinban

2024. 04. 18., 17:19
A munkahelyek stabilitása, a családok támogatása és a biztonság volt a legfontosabb cél a városvezetés számára 2023-ban. A tavalyi év eredményeiről és az idei tervekről Szemereyné Pataki Klaudia számolt be a mai közgyűlésen, kiemelve a költségvetés legfontosabb tényezőit a város zárszámadása kapcsán.

A városvezetés számára a közfeladatok és a közösségi szolgáltatások biztosítása mellett fókuszban a gazdaság fejlesztése és stabilitásának megőrzése volt 2023-ban, mondta stúdiónkban Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. A magas infláció és az energiaválság a város költségvetésére is hatással volt, de igyekeztek kompenzálni azt, ezzel is segítve azon családokat, akiknek a megélhetése az önkormányzattól függ. A családok támogatása egyébként is fontos a városvezetés számára.

Nagy hangsúlyt fektetnek a bölcsődék, óvodák fejlesztésére, köz- és játszóterek felújítására, tehetséggondozó programok indítására. A tömegközlekedési bérletek árának nagymértékű csökkentésével minden korosztályt igyekeztek támogatni.

A fiatalok albérleti támogatására 500 millió forintos összeget különítettek el, hogy a vonzó tanulmányi és munkahelyi lehetőségek mellett további érvekkel győzzék meg a fiatalokat, hogy Kecskemétet válasszák életük helyszínének.

A közösségi házak kiemelkedő fejlesztése mellett az élő közösségi terek kialakítása, mint például a Rudolf-kert, is nagy hangsúlyt kap.

Április 20-án indul a kampány a június 9-i választásokra, ahol a kecskeméti polgárok szavazhatnak az európai parlamenti képviselőkre, az önkormányzati képviselőkre, valamint a polgármester is választhatnak. Többek között ezekről beszélt Szemereyné Pataki Klaudia Közélet magazinunkban, amelyet itt tekinthetnek meg.