Megújult és kibővült Kecskemét legrégibb bölcsődéje

2024. 03. 26., 15:47
Elkészült a Pöttyös Bölcsőde a Klapka utcán. Ez a harmadik olyan épület, mely egy TOP-os pályázatnak valamint az önkormányzat támogatásának köszönhetően újulhatott meg. A bölcsi szeptembertől 4 csoportszobával, 56 férőhellyel nyitja ki kapuit.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 25 képet tartalmaz

Bejárást tartottak ma (kedd) a Pöttyös Bölcsődében. Az intézmény ugyanis egy bő egyéves újjáépítési munkafolyamat után elkészült. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a helyszínen elmondta, már az utcáról látszik, hogy milyen szép színes az épület.

- A családok igenis gyermeket vállaltak Kecskeméten, a jövőjükről gondoskodnak, több gyermek születik egy családon belül is. Bátrak, és én örülök neki, hogy ezzel a szemlélettel tervezik a jövőjüket itt, Kecskeméten, ahol otthonra lelnek. Az otthon megtalálásában nekünk, városvezetőknek kiemelt feladatunk, hogy azt a biztonságot és azt a szolgáltatást, amely a gyermek neveléséhez, fejlődéséhez szükséges, azt a legmagasabb színvonalon biztosítsuk
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Szemereyné Pataki Klaudia, polgármester.

A Pöttyös Bölcsőde egy olyan pályázatnak köszönhetően újulhatott meg, melynek során a katonatelepi és a hetényegyházi bölcsiket is felújították. A munkálatok 2022 második felében kezdődtek és 2023 év végén fejeződtek be a Klapka utcán.

- A felújítási munkálatokkal egy nettó 782 négyzetméter hasznos alapterületű épület került létrehozásra, mely nemcsak külsőleg új, hanem teljesen új eszközparkot kapott. Az épülethez kapcsolódik komplex területrendezés, ennek keretében megújult a bölcsödének a játszóudvara, kertépítési munkálatokat hajtottunk végre, továbbá akadálymentes parkoló is kapcsolódik a bölcsődéhez
— mondta Balogh Zoltán, a Polgármesteri Hivatal Fejlesztéspolitikai Irodájának vezetője.

Balogh Zoltán kiemelte, hogy ez egy teljes modern, környezetbarát épület, melynek az éves energiaköltsége közel nulla lesz. A régi épület átalakítása után most 4 csoportszobát kapott a bölcsi 56 férőhellyel.

- A város legrégebbi bölcsődéje működött itt, ugyanezen a helyen. Ez egy kétszintes bölcsi volt, ami eredetileg 1956-ban 20 fővel indult, és fokozatos bővítésen esett át 
— nyilatkozta szerkesztőségünknek dr. Pataki Mariann, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságának intézményvezetője.

A Pöttyös bölcsőde az új csoportokkal szeptemberben nyitja ki kapuit. Az intézmény 963 millióból épült meg, melyből 905 milliót az állam és az európai unió, 57,8 milliót pedig az önkormányzat saját forrásból biztosított.