Szerdán kezdődik az Ünnepi Könyvhét

2023. 06. 06., 13:53
Számos izgalmas programmal várja az érdeklődőket a 94. Ünnepi Könyvhét Kecskeméten. A rendezvényt holnap (szerdán) nyitják meg hivatalosan, az érdeklődőket szombatig várják könyvvásárral, dedikálásokkal és előadásokkal.

94. alkalommal rendezik meg idén az Ünnepi Könyvhetet, a programok szerdán, vagyis holnap este kezdődnek. A szombat estig tartó rendezvény számos érdekes és izgalmas programokat tartogat. A 0. napon, vagyis ma, kedden, a „Hol terem a Magyar Vitéz” című könyvet mutatják be, holnap pedig, a megnyitó napján Orosz István legújabb könyvét ismerhetik meg az érdeklődők. A kiadvány azért is különleges, mert a Katona József Könyvtár adta ki. Az esemény a felújított Városháza átadásához is kapcsolódik, amelynek dísztermében Iványosi Szabó Tibor kötetét mutatják be.

– Csütörtöktől szombatig a könyvtár épülete előtt, megszokott módon, könyves sátrak lesznek. Itt különböző dedikálásokra is sor kerül majd. Buda Ferenc, Bahget Iskander, Borzák Tibor, Fábián Janka fognak itt dedikálni. Szombaton pedig az ünnepi könyvhetet Lezsák Sándor Szellemfalu és egyéb jelenések című kötetével fogjuk zárni - mondta Virág Barnabás, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár igazgatóhelyettese.

Idén is a könyvtár fogja össze a programsorozatot. Mint minden évben, most is minden korosztályra gondoltak, így a gyerekekhez érkezik Gévai Csilla és Vig Valázs meseíró, de mesepercek és interaktív játékok is várják majd a fiatalokat. Az Ünnepi Könyvhét minden évben kiemelt eseménye a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárnak.

– A könyvhét mindig ráirányítja a figyelmet az olvasásra, az új kötetekre, az idén megjelent könyekre hívjuk fel a figyelmet. Így lesz ez idén is, és több helyi szerző könyvét is bemutatjuk, már a 0. napon is, de további alkalmakon is teret adunk a bemutatkozásra - Virág Barnabás.

Június 6-10. között tehát ingyenesen látogatható programok várják az érdeklődőket a könyvtár épületében és kint. 8-10. között pedig naponta 9-18 óráig lesz lehetőségük a könyv szerelmeseinek vásárolni a kihelyezett sátraknál. Minden részletes információ megtalálható a könyvtár honlapján.