Színes nyári táborokkal várja a kicsiket a Hírös Agóra

2024. 07. 03., 12:54
Itt a vakáció, elindultak a Hírös Agóra nyári táborai. Alkotó és művészeti szakkörök, mozgásos és tánctáborok, de még bűvész- és sakktábor is akad a kínálatban.

Megtelt az Ifjúsági Otthon óvodásokkal és kisiskolásokkal, elkezdődtek a nyári táborok a Hírös Agóra szervezésében. Az első emeleten kis bűvészek gyakorolják az új trükköket. Ehhez kézügyességre és koncentrációra is szükség van, hogy jól sikerüljön a bűvészcsel. Pár szobával arrébb pedig a sakk fortélyait sajátítják el a fiatalok. A legkisebb játékos még csak öt éves, de már profin lépked a figurákkal.

A részvételhez nem kellett sakktudás, a legalapvetőbb lépésekkel és szabályokkal megismerkednek itt a gyerekek, akár még óvodások is jelentkezhetnek, ha érdeklődnek a sakk iránt
— magyarázta Csizmadia Ilona, a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon munkatársa.

A táncoslábú gyerkőcök is többféle tábor közül válogathattak, néptáncot és balettet is tanulhatnak. A balett-táborban az egészen kicsiket is szívesen látják, és még táncelőképzettségre sincs szükség.

Az alagsorban pedig különböző kerámiaedények készülnek. A Korong Matyi nevű művészszakkör lényege, hogy a gyerekek megismerkedjenek az agyaggal.

Már nagyon ügyesen oda tudnak ülni a korong elé is, és az bizony komoly mozgáskoordinációt igényel. Kézzel, lábbal, testtel tudják úgy tartani, hogy amikor pörög a korong, akkor ne ferdüljön el az edényke, hanem szépen egyenesen maradjon
— avatott be a részletekbe Csizmadia Ilona.

Drámatábor, textiltábor, csillagásztábor: csak néhány azok közül, amelyek a következő hetekben indulnak majd az Ifjúsági Otthonban. A legtöbb már betelt, ám néhány foglalkozásra akad még egy-két szabad hely elvétve.