Teqball pályával bővült a Guba park

2023. 06. 03., 20:51
Felavatták az új teqball pályát a Guba parkban ma délelőtt a Sportnapon. Az vadonatúj sporteszközt rögtön ki is próbálták a gyerekek. Az asztalt pályázati és önkormányzati forrásból sikerült a parkba telepíteni. A sportnapon egyebek mellett streetball, judó, birkózás, vívás és családi jóga is várta a vendégeket.
Fotó: Molnár H. Boglárka
A galéria 44 képet tartalmaz

Maximum három érintésből kell átrúgni a labdát a hajlított pingpongasztal másik oldalára. Ez a legfőbb szabálya a teqballnak. Mostantól bárki űzheti ezt a sportot a Guba parkban is, ahol ma délelőtt adták át az új teqball pályát. Az asztal használatát a helyi kecskeméti csapat, az Infinity Teqball tagjai mutatták meg a gyermekek számára.

- Nagyon komoly világversenyeket is szerveznek már a teqballban, de egy nagyon jó szabadidős foglalkozás is lehet. Mivel ugyanaz a labda, mint amivel a focimeccseken játszanak. Ez egy fantasztikus kiegészítő játék a foci mellé, hiszen egységnyi időn belül nagyon sokszor ér a kisgyerek is a labdába, többször, mint egy fociedzésen
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Imreh Balázs,, az Infinity Teqball játékosa.  

A teqball pályaavató köré egy sportnapot szervezett dr. Fekete Gábor önkormányzati képviselő a Vacsiköz lakóival összefogva.

- A Vacsiközeik szerették volna, hogy legyen egy esemény az új sporteszköz létesítése kapcsán. Janik Mihály légvárat állított fel, hogy megmozgassa a gyerekeket a többiek süteményt és szendvicset hoztak, így egy nagy batyus sportbuli, jött létre a Guba parkban
— mondta dr. Fekete Gábor, önkormányzati képviselő.

A Sportnapon egyebek mellett birkózás, streetball, judó, Capoeira, vívás és családi jóga is várta a vendégeket, valamint fellépett a TST Táncstúdió is. A Guba park folyamatosan fejlődik, egy évvel ezelőtt egy streetball pályát sikerült kialakítani a közösségi téren. Az önkormányzati képviselő az eseményen megköszönte Nagy Istvánnak, vagyis Guba bácsinak, hogy útjára indította a park kialakítását, és akinek munkáját most kamatoztatják a városrészben.