Több mint 2,5 milliárd forintból fejleszt a kecskeméti Hőplusz Rendszer Kft.

2023. 03. 06., 17:26
Ünnepélyes alapkőletételt tartottak ma (hétfőn) Kecskeméten, az egykori tejgyár helyén, ahol a Hőplusz Rendszer Kft. fejlesztésének köszönhetően hamarosan megkezdődik egy új gyártó- és tárolóüzem építése. A 4400 négyzetméteres EPS polisztirolt gyártó és az EPS polisztirol hulladékot újrahasznosító létesítmény magába foglalja majd a gyártó-, illetve tárolócsarnokot, valamint az irodákat is.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 33 képet tartalmaz

Deutsch Endre, a Hőplusz Rendszer Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a megjelenteket.

- Nagy nap ez a mai, társaságunk, a Hőplusz Rendszer Kft. életében. Jelentős mérföldkő, hiszen útjára indul egy 2,5 milliárd forintos beruházás, amelynek eredményeként 2024 májusára egy EPS polisztirolt gyártó és az EPS polisztirol hulladék újrahasznosító üzemmel leszünk gazdagabbak – mondta köszöntőjében Deutsch Endre, aki visszatekintett az idáig vezető útra.

A Hőplusz Rendszer Kft. 2006-ban jött létre, teljes mértékben magyar tulajdonú családi vállalkozásként, majd az elmúlt 17 évben az ország egyik legdinamikusabban fejlődő szigeteléstechnikai és építőanyaggyártó cégévé fejlődött. A kezdeti évek nagy- és kiskereskedelmi tevékenysége után, a megnövekedett minőségi és mennyiségi igények hatására, 2015-ben létrehozták EPS polisztirol gyártóüzemüket, egy akkor modernnek számító gyártástechnológiával. Hazai gyártóként folyamatosan törekedtek a saját, Premio márkanévvel és logóval gyártott termékeik minél szélesebb körben történő megismertetésére, forgalmazására, illetve a paletta bővítésére. Mára olyan saját, Premio márkajelzésű termékportfolióval rendelkeznek, amely a homlokzati, az aljzat- és födémszigetelésben egyaránt jelen van.

Világszínvonalú projekt

A Hőplusz Rendszer Kft. 2020-ban vásárolta meg Kecskeméten, a Mindszenti körúton lévő több mint 18 ezer négyzetméteres ipari területet. Az új, EPS polisztirolt gyártó és az EPS polisztirol hulladékot újrahasznosító létesítmény 4400 négyzetméteres lesz, és magába foglalja majd a gyártó-, illetve tárolócsarnokot, valamint az irodákat. A beruházó új, világszínvonalú gyártógépsort is beszerez, amelyet a német Erlenbach GmbH készít. A technológiai fejlesztésnek köszönhetően a cég gyártókapacitása a jelenlegi évi 137 ezer köbméterről 310 ezer köbméterre nő, termékpalettája pedig új lépéshang gátló és lejtképzéses tetőszigetelési termékekkel, valamint periméter lábazati pincefal szigetelőanyaggal bővül. A projektnek köszönhetően a cég új munkahelyeket teremt, jelenlegi 22 fős létszámát 30 főre gyarapítja.

Az összesen 2,5 milliárd forintból megvalósuló beruházás egyik fele a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Plusz keretében nyert mintegy 1,284 milliárd forint európai uniós támogatás. Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ennek kapcsán beszélt a GINOP, a Széchenyi Terv, valamint a Széchenyi Terv Plusz pályázatokról, arról, hogyan segítették és segítik ezek a magyar gazdaságot, annak fejlődését.

- Az 1998-2002-es magyar kormány idejében indult az első Széchenyi Terv, aminek az egyik jelszava az volt, „Merjünk nagyot álmodni!” Azt gondolom, az elmondottak alapján a Hőplusz Rendszer Kft. tulajdonosai (a két testvér, Deutsch Endre és Deutsch Zoltán), mertek nagyot álmodni, és én azt kívánom, hogy ez az álom valóra is váljon – mondta Gaál József.

Az eseményen jelen volt Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét város polgármestere, Temesvári Péter, jegyző, valamint a városrész képviselője, Lévai Jánosné is.

A város nevében Szemereyné Pataki Klaudia mondott köszöntőt és köszönetet a Deutsch családnak ahhoz a szakmaisághoz, teljesítményhez, ami megvalósult a cég 17 éves működése során, és ami most még tovább viszi őket a megkezdett úton.

- Sok erőt, kitartást kívánok ehhez. Nem szabad megfutamodni, nem szabad meghátrálni. A nehézségek mindig jönnek-mennek, de, ahogy mi itt, városunkban mondjuk: "Sem magasság, sem mélység nem rettent." Itt a mélyponton is, a válság kellős közepén mi csak bízni tudunk, és előre nézünk a jövőbe. Amikor egy ilyen fejlesztésről beszélünk, amikor egy régi ipartelep újjáélesztésének az alapkőletételén vagyunk, az azt bizonyítja, hogy Kecskeméten van élet, erősek a kecskemétiek, és mindig megtalálják a boldogulás útját.

A polgármester kiemelte, külön öröm, hogy egy barnamezős iparterület felújítása is zajlik a projekt keretében. Ez pedig azért jó hír, mert nem csak a zöldmezős szántóföldek épülnek be, hanem a városmaghoz közeli, régi iparterületek is újjáélednek.

Az esemény az ünnepélyes alapkőletétellel zárult.

Egy sikeres cég, pozitív jövőképpel

A Hőplusz Rendszer Kft. értékesítésből származó nettó árbevétele 2020-ban több mint 1,2 milliárd forint, míg 2021-ben mintegy 1,9 milliárd forint volt. A vállalkozás 2020-ban közel 193 millió forint nyereséggel zárt, míg 2021-ben 204 millió forint volt az adózott eredménye.