Több mint 50 nevezővel, hat korosztályban zajlott le a megyei Tenisz Diákolimpia

2023. 05. 04., 15:01
A Tenisz Diákolimpia Bács-Kiskun vármegyei döntője Kecskeméten került megrendezésre szerdán. A versenyre több mint 50-en neveztek a különböző általános és középiskolákból. A megmérettetést 6 korosztályban, A és B kategóriában rendezték meg. A kecskeméti indulókon kívül bajai, kiskunfélegyházi, bácsalmási, kerekegyházi nevezők is voltak - tájékoztatta szerkesztőségünket Csávás István, a Magyar Tenisz Szövetség Bács-Kiskun vármegyei elnöke.
A galéria 16 képet tartalmaz

A versenyt Csávás István nyitotta meg. Köszöntötte a versenyzőket, a meghívott vendégeket, valamint a szurkolókat. Ismertette a játékszabályokat és verseny lebonyolításának a menetét, majd sérülésmentes jó játékot és sikeres versenyzést kívánt a Diákolimpia résztvevőinek.

Az egész napos versenyen nagy küzdelmek folytak a továbbjutásért, az első két helyezett vehet majd részt a balatonboglári országos döntőben.

A kecskeméti versenyzők közül szinte minden kategóriában van továbbjutó. Ez azt jelenti, hogy városunkat 19 teniszező fogja képviselni az országos megmérettetésen - ami már önmagában is szép eredmény a tanulók, az iskolai testnevelők és a teniszedzők részéről.

A versenyre kilátogatott és a díjátadáson is részt vett Jánosi István önkormányzati képviselő, sportügyekért felelős tanácsnok, valamint Leviczky Cirill önkormányzati képviselő, a Városstratégiai és Pénzügyi Bizottság elnöke, a Kecskeméti Szakképzési Centrum kancellárja.

A verseny zökkenőmentes és színvonalas lebonyolítása a Kecskemét Tennis Club edzői és szervezői csapatának köszönhető. A főbb szervezési és versenybírói feladatokat Csávás István, Csávás Csilla, Lovas Szilárd és Csomák Soma látta el.