Több mint 500 hátrányos helyzetű gyermek nézhette meg a Pinokkiót

2024. 02. 16., 18:02
Több mint 500 hátrányos helyzetű gyermek nézhette meg a Pinokkió című zenés mesejátékot péntek délután a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban. Az előadás után meglepetés finomság is várta a kicsiket.

Sokéves hagyomány a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban, hogy minden évadban egyszer hátrányos helyzetű gyerekeket látnak vendégül egy előadásra. Idén a Pinokkió című zenés mesejátékot nézhette meg több mint 500, Kecskemétről és a környező településekről érkező alsó tagozatos gyermek a teátrum nagyszínpadán. A színházi élmény azért is fontos a gyerekeknek, hogy ismerkedjenek a színpadi művészettel, és megszeressék a színjátszást.

A péntek délutáni előadásra megtelt a nagyszínház, egy gombostűt sem lehetett elejteni. Sipos Imre, a színház prózai tagozatának vezetője köszöntötte a kis nézőket, akik a Pinokkió megtekintése után meglepetés finomságot is kaptak a színház előterében. A kecskeméti földhivatal munkatársai felajánlásából kapott édességet a Pinokkió szereplői osztották szét a gyerekeknek, még jelmezben.

A következő településekről érkeztek a gyermekek: Ágasegyháza, Ballószög, Bugac, Fülöpháza, Helvécia, Jakabszállás, Kerekegyháza, Kiskunfélegyháza, Kunbaracs, Ladánybene, Lajosmizse, Lakitelek, Orgovány és Tiszaug. Kecskemétről a Tóth László Általános Iskolából, valamint az Egyedülálló Szülők Klubjának kecskeméti csoportjából érkeztek gyerekek.