További egyeztetésekre utalta a közgyűlés a készülő településrendezési tervet

2023. 10. 19., 12:44
További egyeztetésekre utalta Kecskemét készülőben lévő új településrendezési tervét a csütörtöki közgyűlés. Sipos László önkormányzati képviselő több útfejlesztésről számolt be egy kapcsolódó napirendi pont kapcsán.

Mint megírtuk, Kecskemét város készülő településrendezési tervét október 13-án összbizottsági ülésen tárgyalták meg a Városháza dísztermében, ahol a bizottságok egyöntetűen arra jutottak, hogy a tervezet jelentőségére és összetettségére tekintettel további egyeztetések szükségesek, mielőtt a közgyűlés elfogadná és lakossági egyeztetésre bocsátaná a tervezetet. A csütörtöki közgyűlés megerősítette ezt a döntést. A jegyzőkönyvbe az került, hogy a testület egyelőre nem elfogadta, csak megismerte a dokumentumot.

Sipos László önkormányzati képviselő egy kapcsolódó napirendi ponthoz hozzászólva kiemelte, hogy több útfejlesztés zárult le az elmúlt időszakban: aszfaltburkolatot kapott a Kiskőrösi út, valamint lámpás kereszteződés létesült a Könyves Kálmán körúton.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester hozzáfűzte: a Kecskemét körüli főutak fejlesztése is folyamatban van, aminek egyik fő célja a városon áthaladó teherforgalom mérséklése.

Kapcsolódó cikk