Új parkolók a Lánchíd Utcai Óvoda mögött

2024. 03. 28., 18:13
Öt új férőhellyel bővült a Kecskeméti Kálmán Lajos Óvoda Lánchíd Utcai Óvodája mögötti parkoló. A kivitelezési munkálatok ma (csütörtök) fejeződtek be. Az újabb várakozóhelyek kialakítása, az óvodai közösség összefogásának eredménye.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 6 képet tartalmaz

A Lánchíd Utcai Óvodába járó gyermekek szüleinek egy ideje már gondot okozott a kevés parkolóhely. A közösség Szamler László önkormányzati képviselőt kérte meg, hogy segítsen. Így kezdődött el egy több hónapos engedélyeztetési és tervezési folyamat. Szamler László elmondta, be kellett vonni a város főkertészét, a mérnököket és kivitelezőket, hogy megnézzék, mekkora mozgásterük van a Lánchíd utcai óvoda mögött. Végül a város anyagi támogatásával megvalósulhatott a projekt.

A képviselő elmondta: öt új parkolóhelyet alakítottak ki az óvoda mögött, amelynek munkálatai a mai (csütörtök) napon fejeződtek be. Az óvoda közösségének összefogásának köszönhetően térkövezett felület jött létre hogy a környezeti szempontoknak megfelelő legyen, valamint hogy a csapadékvizet is el tudja vezetni.