Újabb adománnyal gazdagodott a kórház

2023. 06. 19., 16:01
Újabb felajánlás érkezett a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházhoz. Az intézmény több mint 2,5 millió forint értékű adományt kapott, amelyből 20 betegtolókocsit sikerült beszerezniük, ezzel segítve a sürgősségi ellátást.
Fotó: Puskás Barbara
A galéria 14 képet tartalmaz

A sürgősségi betegellátás munkáját segíti az a 20 darab betegtolókocsi, amelyet a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház kapott. Ezeknek az eszközöknek a beszerzését több mint 2,5 millió forintnyi adományból tudták megvalósítani.

– Vannak olyan betegek - főként a sürgősségi ellátásban - akik állapotukból vagy koruktól adódóan nem tudnak közlekedni. Az ő számukra nagyon fontos akár a tolókocsis, akár a fekvőkocsis szállítás
— mondta dr. Horváth Zsolt, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház orvosigazgatója, a Kórházért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A pénzadományt a kórház régi támogatója, a Sencord Elektromos Tervező és Kivitelező Kft. adta át jelképesen, ebből a 2,5 millió forintból valósíthatták meg az eszközbeszerzést.

– Az élet ad, és abból szeretnénk visszaadni valamit. Ezért támogatunk civil szervezeteket és a kórházat, ezzel társadalmi felelősségvállalásunk is eleget teszünk - hangsúlyozta Papp Zsolt, a Sencord Elektromos Tervező és Kivitelező Kft. ügyvezetője.

A cég többszöri egyeztetés után jutott arra a döntésre, hogy ebben az évben a nemcsak a traumatológiai osztályt, hanem az SBO-t is támogatják ilyen eszközök vásárlásában. Az eseményen elmondták, 2019 óta segíti a kórházat a cég, mindig hasonló összeggel, több osztály eszközbeszerzését elősegítve ezzel. A mostani 20 darab betegtolókocsifontos a kórház logisztikai feladatellátásában. Az adományátadás után a cég egy emléklapot kapott ajándékba a kórháztól.