Újabb járműipari cég költözött a kecskeméti CAMPUS-ra

KÖZLEMÉNY
2024. 02. 08., 08:50
A Kecskeméten új gyárát építő ZF Chassis Modules Hungary Kft. a Neumann János Egyetem CAMPUS Oktatási Épületében nyitja meg első irodáját a városban. A német autóipari beszállító 24 milliárd forintos beruházás keretében két új telephellyel bővíti magyarországi jelenlétét. A Kecskeméten elindult fejlesztés eredményeként 250 új munkahely jön létre.

A ZF által egy új, globális szinten is meghatározó technológiai cégcsoport lép be a kecskeméti ipar területére, amely a munkaerőpiacon a magasabb és összetettebb képzettséggel rendelkező szakemberekre tart igényt.

Fontos kiemelni, hogy Kecskemét az elmúlt években egy tudatos építkezésnek köszönhetően vált a német prémium autóipar globális központjává. A város ezen szerepének fontos része az is, hogy oktatási rendszerében szinte teljes mértékben megújult. A helyi szakipari, szakgimnáziumi képzések átalakításai a teljesen újra strukturált felsőoktatási szempontok szerint zajlottak. Ennek köszönhetően a Neumann János Egyetem valamennyi képzési formáját a regionális piaci igények és szempontok szerint képes meghatározni.

A kecskeméti Neumann hazánk leginnovatívabb egyetemeként törekszik arra, hogy a régió aktív piaci szereplője legyen. Kutatás-fejlesztési központként nemcsak a laboratóriumi bázisával és szakember állományával, de ipari szolgáltatásaival is aktív szereplője térsége gazdasági életének.

A Neumann János Egyetemet a magyarországi duális képzés bölcsőjeként aposztrofálják, és ebből a szerepéből adódóan a felsőoktatási intézmény törekszik épített infrastruktúráját úgy alakítani, hogy kutatóit, tudományos életének képviselőit és a hallgatóit a piaci szereplőkhöz minél közelebb hozza.

A CAMPUS épületében kialakított „A” kategóriás irodák a legmagasabb igényeket kielégítő szolgáltatásaikkal vonzóak a Kecskemétre települt cégek körében. A házban már jelen lévő logisztikai, vámügyi, szoftverfejlesztő és pénzügyi szolgáltatók mellett a ZF megjelenésével az autóipar olyan szereplője csatlakozik az egyetem közegéhez, amely a magasabb szintű ipari szolgáltató szektorban jelentkező igényekre is keresi a megfelelő szakembereket.

A világ egyik legnagyobb autóipari beszállítójának, a ZF-nek már elkezdődött a munkaerőt toborzó tevékenysége, és többek között a logisztika, a minőségbiztosítás, vagy az adminisztratív tevékenységek területére keresik a munkavállalókat.

Kecskemét és a Neumann János Egyetem együttműködésének szükségszerűsége egyre nyilvánvalóbb és jól látható az is, hogy az egyetem képes alkalmazkodni a város piaci igényeihez. Ez az együttállás pedig megteremti a lehetőséget a szükséges infrastruktúra, a megfelelő munkaerő és egy élhető otthon biztosítására a városba települő cégek, valamint a munkavállalók számára.

Kapcsolódó cikk