Újabb jelöltek indulnának a polgármesteri címért Kecskeméten

2024. 04. 23., 14:06
Az már tudható egy ideje, hogy Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét jelenlegi polgármestere folytatná munkáját a városvezetői székben. A valasztas.hu szerint eddig hatan szeretnék kihívni a Fidesz-KDNP frakció által támogatott Szemereyné Pataki Klaudiát. A jelöltek sorra mutatkoznak be a kecskemétiek előtt.

Március 18-án jelentette be Szemereyné Pataki Klaudia, hogy ismét indul a polgármesteri székért. A város jelenlegi vezetője akkor arról is szólt, hogy elfogadva a felkérést úgy döntött, folytatja. Az idei önkormányzati választáson kérni fogja a kecskemétiek felhatalmazását, hogy megvédhesse városunk eredményeit és gyarapíthassa sikereit. Szemereyné Pataki Klaudia 1998 óta vesz részt a politikai életben, korábban több Bács-Kiskun vármegyei vezetői állást töltött be a városban. Kecskemét jelenlegi vezetője közgazdász és közgazdász tanár képesítéssel rendelkezik. Szemereyné Pataki Klaudia 2014 óta polgármestere városunknak.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltje a DK, az LMP és az MSZP támogatásával Király József, aki immáron második alkalommal indul a város székéért Kecskeméten. Először 2010-ben indult dr. Zombor Gáborral szemben, akkor a mintegy 21 százalékával nem tudta legyőzni a Fidesz-KDNP jelöltjét, aki a szavazatok közel 80 százalékát begyűjtötte. Király József több ciklus óta önkormányzati képviselői tisztséget tölt be a közgyűlésben. A Szövetség a Hírös Városért Egyesület egyébként mind a 14 körzetben indít önkormányzati képviselőjelöltet, bár a tizenharmadik választókerület kapcsán még nem közöltek nevet. Király József a polgármester-jelöltség mellett a 8-as körzetben is indul.

Hétvégén mutatta be polgármesterjelöltjét a Válasszon Jövőt! Kiskun Lokálpatrióta Egyesület Bodrogi Tamás személyében. Az egyesületet a Momentum, a Jobbik-Konzervatívok, illetve a Mindenki Magyarországa Néppárt támogatja. Közleményükben azt írják, az egyesület szeretne felülemelkedni a társadalmat szétszakító szekértábor logikán, és szeretnék maguk mögött hagyni a jobb-baloldali kategorizálást. Az egyesület 11 kecskeméti körzetben állít jelöltet a 2024. évi helyhatósági választásokra.

Hétfőn pedig egy újabb szervezet jelent meg nyilvánosan a kecskeméti pártpalettán. A szövetségből és az MSZP-ből kilépő Dobos József immáron függetlenként alapította meg a Civil Összefogás Városunkért Egyesületet, melynek polgármesterjelöltje Klinger Ádám András jogász. A bemutatkozáson elhangzott, hogy amennyiben elnyernék a választók bizalmát, az első lépésük az lenne, hogy egy civil közvélemény-felmérés keretében fórumot biztosítanának a kecskemétieknek, amelynek révén mindenki elmondhatná milyen gondolata, ötlete, felvetése van a város jövőbeli működtetését illetően. Az egyesület mind a 14 körzetben indít önkormányzati képviselői jelöltet.

Április 6-án az Aranyhomok Hotelben Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom jelentette be, hogy Hódi Zsuzsannát, a Mi Hazánk kecskeméti vezetőjét jelölik Kecskeméten polgármesternek. Az eseményen az is elhangzott, hogy nem állnak frakcióba senkivel, egyedül mérettetik meg magukat a június 9-ei választásokon. Kecskeméten a Mi Hazánk mind a 14 körzetben indít önkormányzati képviselőjelöltet.

Rajtuk kívül két független jelölt - dr. Kara László és Kardos Miklós János - is szeretné a városvezetői címet.