Újabb változások: Mire kell figyelni az Izsáki és Dózsa György út csomópontjaiban?

2023. 10. 13., 16:38
Fokozatosan javult az elmúlt egy hétben az Izsáki út átjárhatósága. Múlt hét óta az Olimpia utcai körforgalomnál, hétfő óta pedig a Vízmű utcai kereszteződésnél is áthaladhatnak az autósok.
Fotó: Harkai György
A galéria 32 képet tartalmaz

A közlekedők észrevehették, hogy egyre kevesebb terelőtáblát kell kerülgetni az Izsáki út felújítással érintett szakaszán. Viszont ezzel egyidejűleg ideiglenes KRESZ-táblákból és új forgalmi helyzetekből továbbra sincs hiány. Egy hete, hogy megnyitották az Olimpia utcai körforgalom Olimpia utcai ágát. Ez nagyban segíti az átjárhatóságot a Rudolf laktanya intézményei felé.

Az új forgalmi rend értelmében a körforgalom még mindig 2x1 sávon használható. A belváros irányából érkezők lekanyarodhatnak a csomópontból jobbra kisívben a Rudolf laktanya felé, az Olimpia utcából érkezők szabályosan csak az M5-ös autópálya irányába tudnak tovább közlekedni, bár van, aki ezt nem tartja be. 

Az egyetem felől érkezőknek ugyanitt tilos a balra kanyarodás, ők a Sport utca felől tudnak eljutni az Olimpia utcára. A körforgalom bevásárlóközpont felé eső ágát kizárólag áruszállítás céljából lehet igénybe venni, ha a kivitelezői munka ezt lehetővé teszi. A város irányából érkezők a Sport utcai körforgalomnál tudnak visszafordulni, és az Olimpia utcai körforgalom után jobbra a parkolóba lekanyarodva tudják elérni az üzleteket.

Sokat javult a helyzet a volt Hullám vendéglő kereszteződésében. Részlegesen megnyitották a Vízmű utca – Könyves Kálmán körút csomópontját is. A Vízmű utcáról és a Könyves Kálmán körútról egyaránt lehet jobbra, balra és egyenesen is haladni. De a csomópontban az Izsáki út, M5-ös autópálya felé vezető szakaszán továbbra is érvényben vannak a forgalomkorlátozások. A Vízmű utcától egy sávon, míg a város irányába a Kelemen László utcától két sávon közlekedhetnek az autósok.