Újra a vádlottak padján Gyurcsány ügyvédje

2023. 03. 21., 17:53
Újra a vádlottak padjára ült Czeglédy Csaba ma (kedd) a Kecskeméti Törvényszéken. A tárgyalás annak a koronatanúnak a kihallgatásával folytatódott, aki tavaly novemberben terhelő vallomást tett Gyurcsány Ferenc ügyvédjére, Czeglédy Csabára és több volt munkatársára. A mai tárgyaláson a védőügyvédek kérdeztek a tanútól, de Czeglédy Csaba is többször felszólalt.
A galéria 10 képet tartalmaz

Ma (kedd) folytatódott a Czeglédy-per a Kecskeméti Törvényszéken. A tárgyaláson annak a koronatanúnak a kihallgatása zajlott, aki tavaly novemberben terhelő vallomást tett Gyurcsány Ferenc ügyvédjére, Czeglédy Csabára és több volt munkatársára. A Pannon Humán Szerviz Kft. generál alvállalkozás volt tulajdonosa novemberben hamis tanúzásra való felbujtásra utalt, titkos, védett helyen lévő megbeszélésekről, törvénytelen kötbérekről beszélt. A mai tárgyaláson a koronatanú többízben elmondta, hogy voltak olyan nyilatkozatai a NAV-os vizsgálatoknál, amelyekre felkészítette őt Czeglédy Csaba, volt olyan vallomástétel, amelyet még csak nem is ő írt, de aláírta, de volt olyan papír is, amin nem az ő aláírása szerepel, hanem az ügyvédjéé.

A már más ügyben elítélt Czeglédy Csaba, Gyurcsány Ferenc ügyvédje, a mai tárgyaláson tagadta, hogy bármikor felkészítette volna a koronatanút vagy ügyvédjét a NAV-os kihallgatásokra, elmondása szerint erre egy esetben került sor. Czeglédy Csaba felszólalásában azt hangsúlyozta, a mostani eljárás törvénytelen, mivel az előző megszüntetett eljárást követően nem emeltek újra vádat ellene. Czeglédy összegzésében arról beszélt, hogy a koronatanú vallomása nagyobb részben hazugság, csupán családtagjait védelmezi, illetve anyagi érdeke is fűződik az ügyhöz.

A koronatanú mindezt határozottan cáfolta. A férfi a mai tárgyaláson azt is elmondta, hogy a számlázási láncolat tetején a Czeglédy Csaba által vezetett Humán Operátor Zrt. állt. A férfi ma több más vádlottra is terhelő vallomást tett a 6 milliárdos költségvetési csalás ügyben. Czeglédy Csabát egyébként a kétezres évek elején már elítélték adócsalás és magánokirat hamisítást miatt. Akkor a kiszabott börtönbüntetését próbaidőre felfüggesztették. Az elítélt ügyvédet jött támogatni mai tárgyalására Király József MSZP-s és Kopping Rita DK-s önkormányzati képviselő.

Utóbbi a Kecskeméti Médiacentrumnak azt nyilatkozta, „szeretném kifejezni szimpátiámat és azt a gondolatot, hogy teljes mértékben nem értek egyet azzal, ami történik Czeglédy Csabával évek óta.” – mondta többek között az önkormányzati képviselő a 6 milliárd forintos költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csabáról.