Újra az MSZP tagja „Csintalan elvtárs”

2023. 06. 15., 11:58
Visszalépett a Magyar Szocialista Pártba Csintalan Sándor. Az MSZP korábbi ügyvezető alelnöke a párt kecskeméti szervezetéhez csatlakozott. Az erről szóló videóban Király József, az MSZP megyei elnöke és Dobos József, az MSZP városi elnöke is üdvözölte a régi-új tagot, akit a párt jelenlegi országos társelnöke, Komjáthi Imre elvtársként köszöntött Kecskeméten.
Forrás: MSZP youtube-csatornája

"Rendkívüli nagy megtiszteltetés számomra, hogy társelnökként én köszönthetem Csintalan elvtársat a közösségünkben" – így üdvözölte az MSZP társelnöke, Komjáthi Imre Csintalan Sándort abban a videóban, melyben az MSZP korábbi ügyvezető alelnökét üdvözlik a párt kecskeméti szervezetéhez való csatlakozása kapcsán.

Csintalan Sándor még a rendszerváltás előtt, 1977-ben lépett be az MSZMP-be, majd 1990-ben lett az MSZP tagja. Az 1998-as országgyűlési választáson egyéni mandátumot szerzett Budapesten, később azonban háttérbe vonult, és a ciklus végén kilépett az MSZP-ből. Akkoriban egy vele készült interjúban Gyurcsány Ferencre és körére utalva azt mondta: „Van egy egészséges baloldal, van egy többé-kevésbé egészséges szocialista párt és azt lepték el a szörnyecskék”.

Csintalan Sándor 2007-ben átlépett a Fideszbe, ahonnan tíz évvel később távozott, és most mint nagy visszatérő jelent meg az MSZP kecskeméti szervezetében.

A párt jelenlegi társelnöke, Komjáthi Imre a ki-belépegető Csintalannak így fogalmazott: "Köszönthetem abban a közösségben, amely számára mindig nagyon fontos, hogy tudja, hová tart, de soha ne felejtse el, hogy honnan indult.” Majd hozzátette: „Az ilyen emberek tudnak minket horgonyként kötni a múltunkhoz és az értékeinkhez.”

Az MSZP youtube-csatornáján megjelent videó alább tekinthető meg: